Přidat na Seznam.cz



Část Univerzity Karlovy otevřena. Celý kampus do roku 2022

7. října 2015 18:49. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY

Nová budova fakulty UK | Foto: Univerzita Karlova

První budova nového kampusu Lékařské fakulty a Farmaceutické fakulty byla slavnostně otevřena. Výukové a výzkumné centrum Univerzity Karlovy v Hradci vzniklo a dále bude vznikat v prostoru u Fakultní nemocnice. Mimopražské fakulty tak postupně získávají nové a moderní prostory, kde mohou postupně funkčně i organizačně propojit svá pracoviště s FN.

„Realizace první části kampusu trvala 2,5 roku, několik let předtím se stavba připravovala, jsem rád, že se zdárně dokončila. Budova se nelíbí jenom mě, ale máme pozitivní ohlasy z řad studentů i zaměstnanců, zdejší prostředí je opravdu velký pokrok,“ prozradil Miroslav Červinka, děkan Lékařské fakulty UK v Hradci Králové.

Budova je určena pro výuku a výzkumné aktivity celkem čtyř ústavů a kateder. V případě Lékařské fakulty se do nových prostor přesunul Ústav lékařské biologie a genetiky a Ústav lékařské biochemie, z Farmaceutické fakulty se přestěhovala Katedra sociální a klinické farmacie a Katedra biologických a lékařských věd.

„Prostory jsou lepší a kvalitnější než ve starých budovách. Cílem obou fakult je pokusit se přibližně do roku 2022 kampus dostavět a obě naše fakulty do moderního kampusu přestěhovat,“ řekl Tomáš Šimůnek, děkan Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové.

Do několika let by tak lokalita měla získat konečnou podobu. První budova je otevřena a zanedlouho by měla odstartovat výstavba další části.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU