Přidat na Seznam.cz



Univerzita roste, zvětší se i parkoviště

12. prosince 2015 0:36. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY

Nová Přírodovědecká fakulta UHK

Výstavba nové části Univerzity Hradec Králové je v plném proudu. Dokončuje se hrubá stavba, staví se nové parkoviště a cesty. Budova by měla být dokončena na podzim 2016, následně se bude muset vybavit technikou, mobiliářem, laboratořemi a studentům začne sloužit od akademického roku 2017/2018. Realizace fakulty vyjde na necelých 450 milionů Kč.

Autorem koncepce královéhradeckého univerzitního areálu „Na Soutoku“ je firma S-projekt Zlín, která jej vytvořila v 1. polovině 90. let 20. století.

Nejnovější objekt architektonicky navazuje na již existující sousední budovy, výrazněji se však od nich bude odlišovat pojetím interiéru i jejich výtvarným řešením, které se např. barvou či designem mobiliáře bude hlásit k identitě značky fakulty.

Kapacita objektu umožní pohodlnou práci více než tisícovce studentů a přibližně sto sedmdesáti zaměstnancům.

„Po otevření nového studentského parku, který si studenti velmi oblíbili, se s další budovou podstatně rozroste univerzitní kampus, zalidní se novými studenty a pracovníky, kteří do ni přesídlí ze stávajících budov,“ říká rektor Josef Hynek.

Na Přírodovědecké fakultě Univerzity Hradec Králové studuje přibližně 700 studentů.

Spolu s výstavbou samotné budovy dochází v blízkosti okruhu také k pracím na novém rozlehlejším parkovišti a příjezdových cestách. Stávající parkoviště již kapacitně nevyhovovalo potřebám zaměstnanců a studentů a tak bylo potřeba s novou budovou rozšířit parkovací plochy.

Nyní zbývá ještě dokončit čtvrtou budovu, ve které bude sídlit Filozofická fakulta. Vznikne tak časem univerzitní mini městečko v jehož středu vznikne univerzitní náměstí.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí