Přidat na Seznam.cz



Aupark po 3 měsících. Z torza je prosklená budova

6. ledna 2016 0:25. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, AUPARK A KORUNA, PROJEKTY

Aupark v lednu 2016

Od posledního říjnového článku se toho na stavbě kolem obchodního centra hodně změnilo. Dostavěla se poslední dvě patra, která zbývala, odstranil se přebytečný stavební materiál a na nároží budovy se připevnila nová okna. Budova se tak dostává pomalu do finální podoby, z jaké vychází na vizualizacích. Pracuje se zde ostošest, vždyť za 10-11 měsíců se centrum otevře.

První dvě prosklená patra budou sloužit obchodnímu centru, další tři pro kanceláře. Jelikož se nám v elektronické poště množí dotazy, zda nevíme, jaké obchody v centru budou, tak opravdu zatím není žádný obchod zveřejněn.

V materiálech o centru, které máme k dispozici je napsané, že zde bude supermarket (pravděpodobně Billa), 6 velkých módních řetězců, které zaberou v centru největší obchodní jednotky, pak několik dalších menších, v horním patře bude food court s restauracemi, rychlými občerstveními a kavárnami.

Dále to bude velká sportovní prodejna, fitness centrum, velké knihkupectví, prodejna elektroniky a obuvi. Z metrů čtverečních plochy vyplývá, že obchody s módou, obuví a sportem zaberou více než polovinu obchodní plochy. Zbývající část zbude na služby, supermarket, zábavu, gastronomii, děti a ostatní obchody. Kino v centru nebude.

Oproti říjnu se proměnilo i okolí, z rozestavěné jižní části je již vytvořen základ pro novou kruhovou křižovatku. Doprava je svedena do této části a stavbaři se nyní soustředí na severní část.

V letošním roce se v Česku otevřou jen dvě nová obchodního centra, to v Hradci a jedno menší v Přerově.

Hned jak bude k dispozici prvotní seznam obchodů, budeme Vás o něm informovat. Níže se alespoň můžete podívat na srovnávací fotky z průběhu výstavby, zkraje října a nyní z ledna.

Aupark ze Sukových sadů

Aupark ze Sukových sadů

Aupark říjen 2015

Aupark leden 2016


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí