Přidat na Seznam.cz



Lesapán Vojtěch z hájenky zemřel

5. února 2016 12:09. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, KRIMI, POLITIKA

lesnimuzpanvojtech

Bojoval za hájenku, ve které žil od 70. let minulého století. Na samotě v lese, jak byl spokojený. Život v paneláku si nedovedl představit. Obava o jeho zdraví v posledních týdnech z přílišného tlaku na bourání „jeho“ hájenky, který má i podle osloveného psychologa velmi traumatizující dopad na lidskou psychiku, se bohužel naplnila. Pan Miroslav Vojtěch (†63) ve čtvrtek večer zemřel.

„Doufám, že radní vidí, že kvůli svému arogantnímu přístupu a slepé snaze proinvestovat stůj co stůj evropské dotace, ho mají na svědomí. Rezignace náměstkyně Liškové by měla být logickým krokem. Smrt Miroslava Vojtěcha neznamená, že v aktivitách na záchranu hájenky polevíme. Naopak,“ řekla pro Blesk.cz režisérka a dokumentaristka Silvie Dymáková.

Vztah vedení města s veřejností se tak tímto smutným osudem ještě více prohloubil. Podporovatelé hájenky v jeho stopách budou pokračovat a svůj boj o její zachování a vyjádření památky pana Vojtěcha nevzdají.

Jak se nyní město postaví k nově vzniklé situaci není zatím jasné. Pietní místa vznikají u hájenky U Dvou šraňků a hradeckého magistrátu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU