Přidat na Seznam.cz



Hradec jako pianová velmoc. Po Petrofu roste i firma Bechstein

24. května 2016 14:08. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, KRIMI, VOLNÝ ČAS

Pianocentrum C. Bechstein

Z Hradce Králové se pomalu stává pianová velmoc. Po tradičním Petrofu, světoznámém výrobci pian, se na výpadovce směrem na Třebechovice úspěšně rozvíjí továrna německé společnosti Bechstein. Ta zde založila svůj závod před 8 lety a Hradec si vybrala záměrně pro svoji pianovou historii. Kromě Německa už jinde v Evropě žádné centra nemá.

Německá společnost C. Bechstein má poměrně podobnou historii jako Petrof. Jmenuje se po jejím zakladateli, byla založena ve stejné době a její hlavní doménou je výroba klavírů a pianin.

PETROF BECHSTEIN
Antonín Petrof Carl Bechstein
1864 1853
Hradec Králové Berlín
cca. 250 zaměstnanců cca. 400 zaměstnanců

Firma Bechstein svoji pobočku a výrobní závod v Hradci od roku 2008 postupně rozvíjí. Hradec si vybrala i z toho důvodu, že zde má tradice klavírů dlouhou historii a jsou zde tak i dobří odborníci. Pomocí investic se stal tento závod nejlépe vybavenou klavírnickou výrobou.

Vyrábějí zde prémiové řady pian W. Hoffmann a ve zdejší pobočce pracuje podle údajů společnosti zhruba 160 pracovníků.

„Tým složený ze 160 odborníků vyrábí klavíry a pianina značky W. Hoffmann v překrásném českém univerzitním městě Hradci Králové. Podnik roste a prospívá, výroba pianin má zde totiž všeobecně dlouhou tradici,“ uvádí společnost Bechstein ke svému závodu.

Budova navíc za poslední rok značně prokoukla, z béžové barvy dostala moderní šedou, nové obložení a modernější vzhled s nápisy společnosti. Za hlavní budovou se pak nachází samotná továrna.

„Ve společnosti Bechstein Europe Hradec Králové jsou realizovány všechny servisní úkony, opravy, nové výroby, ale i renovační práce nástrojů výhradně prostřednictvím kompetentních klavírních mistrů a odborného personálu,“ uvádí firma.

V případě, že budete mít zájem o prohlídku, nabízí firma Bechstein, stejně tak jako Petrof, exkurze po továrně. Firma Petrof navíc otevřela před 3 lety svoje muzeum, prohlídky jsou vždy v úterý a ve čtvrtek po předchozím objednání.

„Nabízíme po domluvě termínu zájemcům o exkurzi možnost absolvování komentovaných prohlídek výrobního závodu klavírů a pianin v Hradci Králové včetně návštěvy firemního Pianocentra s kompletní prezentací nástrojů W. Hoffmann a odborným poradenstvím,“ uvádí společnost C. Bechstein.

Kromě Petrofu a firmy Bechstein, působí v Hradci i další menší firmy specializující se na renovaci či zakázkovou výrobu, například Turek Pianos.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU