Přidat na Seznam.cz



Boleslav novým domovem Votroků

30. května 2016 21:03. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

Fotbalisté Hradce sehrají minimálně několik zápasů na půdě města automobilů. Je otázkou, kolik zápasů to bude, a jak rychle stihne stavební společnost upravit stadion do ligových parametrů. Předpokládá se, že po reprezentační pauze zkraje října, by se první zápas doma mohl odehrát v jeho půlce. Hradec požádal, aby první dvě kola sehrál venku, do Boleslavi by fanoušci jeli až během srpna.

Hradec v azylu zřejmě odehraje 4 domácí utkání. Pravděpodobně o víkendech 13./14. srpna, 27./28. srpna, 17./18. září, 1./2. října. Pro tým to nebude rozhodně lehká situace, co se v lize neuhraje na podzim, na jaře se jen těžko dohání.

Fanoušci už plánují, jakou cestou vyrazí podpořit svoje svěřence. Z Hradce přes Jičín do Boleslavi to je 84 km a cesta trvá zhruba 1 hod. a 15 minut.

Při výjezdu z Hradce přes Opatovice, po dálnici D11, následně za Poděbrady odbočka na Nymburk a pokračování na Boleslav, je sice trasa o něco delší, celkem 103 km, ale časově trvá zhruba stejně 1 hod. a 10 minut. Jízda tak může být rychlejší a plynulejší, ale je potřeba mít dálniční známku.

„Je již notoricky známo, že úvod soutěže díky opravě východní tribuny musíme odehrát na stadionu, který splňuje licenční požadavky pro první ligu. Ještě v minulém týdnu byly na výběr dva stadiony, na Bohemce a v Mladé Boleslavi. Bohemka nám byla ochotna vyjít vstříc pouze do půlky září, Mladá Boleslav nám dala smlouvu na celou sezónu, což je jedna z podmínek licenčního manuálu,“ prozradil ředitel klubu Richard Jukl.

A je také už notoricky známo, že Hradec staví stadion nejméně 20 let, z toho 10 let velmi intenzivně. Snad je již termín o zahájení výstavby v příštím roce ten úplně definitivní.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí