Přidat na Seznam.cz



Na jihu Hradce vyroste 11 viladomů s 200 byty

23. června 2016 14:15. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, BYDLENÍ, BYTY FARÁŘSTVÍ, PROJEKTY

Bytový dům Ve Stromovce na Podzámčí od společnosti STAKO

V jižní části Hradce v lokalitě Farářství začne brzy vznikat nový rezidenční projekt s 11 viladomy, ve kterých se bude nacházet na 200 bytových jednotek. Celková rozloha projektu je 30.000 metrů čtverečních a bude se rozkládat poblíž ulic Odlehlá, Václavkova a Farářství. Dříve se na tomto území nacházela zahrádkářská osada, ta před několika lety zanikla.

Společnost STAKO chce začít s prodejem nových bytů letos na podzim. Aktuálně staví bytový dům Ve Stromovce na Podzámčí viz. fotografie, zdejších 33 bytů bylo vyprodáno rychle po zahájení prodeje.

„Připravujeme kolekci celkem 200 pečlivě promyšlených bytů v 11 moderních viladomech. Mimořádný důraz je kladen na návrh řešení jednotlivých bytů, které budou vynikat svým důsledně propracovaným, logickým a účelným vnitřním uspořádáním i estetickým ztvárněním. Navazujeme na koncept vybroušeného bydlení, představený ve formě úspěšného projektu Ve Stromovce na Podzámčí, a věříme, že projekt Nové Farářství nabídne jedny z nejlepších bytů v lokalitě,“ prozradil prodejce Vladimír Toman, který dříve působil také jako arbitr a odborný poradce v televizních pořadech o bydlení.

Nový domov by zde při 200 bytech a průměrné zaplněnosti 2,2 osoby na 1 byt, mohlo najít zhruba 450 obyvatel.

„Zájemci se mohou těšit na pestré spektrum velikostí a dispozičních typů jednotek s prostornými balkóny, terasami i zahrádkami, usilujeme o to, abychom už letos na podzim zahájili prodej bytů v prvních domech,“ dodává Toman.

Předchozí studie proměny Farářství z roku 2008

Před ekonomickou krizí existovala studie kompletní proměny oblasti Farářství a její přeměny do nové podoby. Z projektu ale sešlo. Červeně je zde znázorněno bydlení i s etapami od A do E, fialově je zakreslena nová komunikace spojující Jungmannovu ulici s obchodní zónou Hradubická. Podél silnice jsou vyznačena také místa pro sklady nebo služby. Je zde vidět i budoucí napojení na Jižní spojku.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí