Přidat na Seznam.cz



Klinika čínské medicíny začne růst. Vláda dala zelenou

27. června 2016 22:08. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, KRIMI, PROJEKTY

Foto: www.vlada.cz

Vláda schválila založení Nadačního fondu tradiční čínské medicíny (TCM), jehož účast je podle zákona nutná pro realizaci plánu na výstavbu kliniky tradiční čínské medicíny v Hradci Králové. Ta vyroste v areálu Fakultní nemocnice a bude v ní pracovat několik čínských specialistů po boku českých mediků. Design budovy bude vycházet z čínské kultury, např. bambusových prvků.

„Ačkoliv české zdravotnictví stojí na základech západní medicíny, chceme výstavbou kliniky podpořit tradiční čínskou medicínu jako jeden z možných podpůrných prostředků pro další úlevu od bolestí a obtíží. Podle doposud projevovaného obrovského zájmu si troufám předpovědět klinice úspěch u pacientů,“ řekl ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

Cílem je vybudovat v Hradci Králové v areálu FNHK kliniku tradiční čínské medicíny s nákladem 10 milionů EUR (cca. 250 mil. Kč). Účast Ministerstva zdravotnictví je pro realizaci celého projektu v souladu se zákonem nezbytná.

Výstavba budovy kliniky bude realizována na pozemku ve vlastnictví státu, se kterým je příslušná hospodařit FNHK – stejná práva budou platit i u výsledné stavby.

V souvislosti s výstavbou nevznikají státu jakékoliv závazky. 100 % nákladů na stavbu bude pokryto z daru CEFC ve výši 10 milionů EUR, který bude alokován na účet Nadačního fondu TCM.

Klinika by mohla začít růst v roce 2017 a její výstavba potrvá necelé 2 roky, součástí bude kromě samotného objektu i čínská zahrada.

Na stránku o projektu s hodnocením se můžete podívat zde: KLINIKA TRADIČNÍ ČÍNSKÉ MEDICÍNY


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU