Přidat na Seznam.cz



Rock for People 2016 začíná

Už tuto neděli 3. července se otevřou brány Festivalparku v Hradci Králové a odstartuje 22. ročník festivalu Rock for People. Jeden z největších českých hudebních festivalů láká během tří dnů na bezmála 200 koncertů, vystoupení, představení a DJ setů. Program nabídne zahraniční hvězdy v čele s Massive Attack, The Offspring i Bullet for My Valentine.

Chybět nebudou nejžhavější jména světové hudební scény, jako jsou Chvrches, The 1975 či Nero a návštěvníky čekají i festivalové premiéry a hudební objevy.

Bude se tančit na Silent parties, všem na přání zahrají muzikanti v Live Jukeboxu a Čistý festival stage dá kromě klasických koncertů prostor i buskingu. Ve Street zone se budou konat fire show, exhibice yoyerů i turnaje v Pukci. Na Kofola stage to se svou show mezi nebem a zemí rozbalí Cirk La Putyka a nejen milovníkům adrenalinu jsou určeny exhibice a závody na U rampě.

22. ročník Rok for People se koná mezi 3. a 5. červencem 2016 v hradeckém Festivalparku. Aktuální edice celofestivalových pasů je v prodeji za cenu 1650 Kč do pátku 1. července, na místě budou za 1800 Kč. Juniorské vstupenky (15 – 17 let) jsou v předprodeji v ceně 900 Kč, na místě pak za 1100 Kč.

MIMOŘÁDNÁ DOPRAVA NA RFP ZDARMA

Návštěvníkům bude k dispozici jako každý rok také mimořádná doprava zdarma „ROCK FOR PEOPLE“. Autobusy dopravního podniku budou vyjíždět ze zastávky TERMINÁL HD (nástupiště F3), poté přes HLAVNÍ NÁDRAŽÍ (nástupiště E), Centrál (pouze v sobotu 2.7.2016), Muzeum, Akademika Bedrny, Letiště (ve směru na Festivalpark na znamení) až do nové konečné zastávky LETIŠTĚ FESTIVALPARK. Trasa zpět je stejná.

Mapa Rock for People 2016

VÝBĚR Z HUDEBNÍHO PROGRAMU

NEDĚLE 1. 7.

RFP STAGE – RICHARD MULLER, SKILLET, NERO
STAROPRAMEN STAGE – ROYAL REPUBLIC, RONI SIZE & DYNAMITE MC
ŠAPITÓ STAGE – MYDY RABYCAD, GINKGOA
HARD ROCK CAFÉ STAGE – HEYMOONSHAKER, REPETITOR, FREQUENCY, SMRTISLAV

PONDĚLÍ 2. 7.

RFP STAGE – THE OFFSPRING, BULLET FOR MY VALENTINE, FIVE FINGER DEATH PUNCH
STAROPRAMEN STAGE – X AMBASSADORS, TŘI SESTRY, HORKÝŽE SLÍŽE
ŠAPITÓ STAGE – TURBOWOLF, THE CORRESPONDENTS, SUUNS
HARD ROCK CAFÉ STAGE – JOHN COFFEY, TIRED LION, RAVENEYE, FROM OUR HANDS

ÚTERÝ 3. 7.

RFP STAGE – MASSIVE ATTACK, THE 1975, ANTI-FLAG, OUR LAST NIGHT
STAROPRAMEN STAGE – CHVRCHES, ENTER SHIKARI, JELEN, MONKEY BUSINESS
ŠAPITÓ STAGE – LAKE MALAWI, LIGHT & LOVE, THOM ARTWAY, SAUL WILLIAMS, ASTRONAUTALIS
HARD ROCK CAFÉ STAGE – OTHERKIN, BLACK PEAKS, ARCANE ROOTS, GHOST OF YOU

Aby návštěvníci netrpěli hlady ani žízní, bude v areálu k mání mnoho jídla a pití. Otevřené budou v nefestivalové části ENAPO MARKET a 24H HOSPODA, přímo v areálu pak bude dostatek barů a stánků s jídlem, kromě toho také speciální výběrové pochoutky pod značkou STREET FOOD ROCKS, pod které spadají občerstvení jako JACK DANIELS GRILL, GUGA BAR, BISTRAWEG, TOMMYS FOOD TRUCK, KAISER FRANZ, BRATWURST ORIGINAL, PÁN KRÁLÍČEK, CAFÉ BIKE, MOHAJI, KAVÁRNA SELADON NA CESTĚ, EASIA, KOFOLA, TAMARIND TREE, OZZY KUCHTÍ, LAL QUILA, NENASYTA a LOCASTE WINES.

Součástí festivalu je také bohatý doprovodný program, na jehož výběr se můžete podívat níže.

DOPROVODNÝ PROGRAM

TÁBORÁK STAGE – Zažijte pravou táborákovou nebo táborovou atmosféru. Zkrátka zde můžete zavzpomínat nebo se rovnou podílet na programu. Ať už zpěvem či hrou na nástroje, které budou volně k zapůjčení.

LENOVO ZÓNA – V Lenovo zóně narazíte vedle technologických vychytávek a novinek třeba na dobíječkárnu smartphonů, internet a wifi zone nebo koktejl bar.

T-MOBILE ZÓNA – V této zóně se bude soutěžit, dobíjet, odpočívat i mlsat. Komu dojde šťáva, bude mít pro svůj mobil azyl s dostatkem energie pro dobití. Zájemcům nabídne i oldschool kolotoč s labutěmi, bicykl pro více osob a zmrzlinu.

CIRK KOFOLA – Scéna nového cirkusu vyroste na festivalu v barvách Kofoly. Kejkle, divadlo, kabaret, cirkus, tanec a akrobacie v režii věhlasného souboru Cirk La Putyka vás rozhodně ohromí.

URBAN WAVE – Již tradiční a vyhledávané party na písečné pláži i letos proběhnou v zóně Urban Wave. Přes je možné se povalovat nebo se zapojit do workshopů. A večer party s DJs.

PALETOVÁ ZÓNA – Osvědčenou a vyhledávanou součástí výzdoby je také multifunkční paletová zóna. Palety totiž fungují nejen jako základní prvek pro dekorace, ale i k praktickým účelům. Například jako posezení nebo regálový systém pro potřeby úschovny.

SILENT PARTY – Zřejmě nejtišší party, na které jste kdy byli. Dva DJové, dva různé hudební styly, 300 sluchátek – zábava pro tanečníky, podívaná pro kolemjdoucí. Hledejte v Lenovo zóně.

SYMBIO+ PEDAL STAGE – Šlápněte do pedálu a podpořte kapelu. Samozásobitelská Symbio+ pedal stage potřebuje každého vás – jízdou na kole vyrobíte elektrický proud pro účinkující na pódiu.

DOUBLE DECKER – Starý červený veterán z ulic Londýna. V křestním listu má dokonce popis svých tras – v letech 1965-1968 pendloval na lince mezi centrem Londýna a letištěm Heathrow. Na festivalu funguje jako kavárna, herna nebo místo pro relax.

TEMATICKÉ BARY – Řeč je o stylizovaných tematických barech ve spojení s hudbou. Například industriálně laděný průmyslový bar, klasická stodola se slámou nebo dopravní bar. Všechny se stylovým posezením a dekoracemi. Čtvrtým bodem je Après-ski bar, kde v nápojovém lístku nechybí Bombardino a obsluhuje se v helmách.

COOL ZONE – Prima COOL tradičně připravila chillout zone, kde si můžete odložit vaše znavená těla a nabrat síly na další festivalový program. K dispozici jsou tři profesionální fotbálky Rosengart, na kterých můžete zdarma trénovat na fotbálkový turnaj.

BAZZOOKAS – Ska party ve starém americkém školním autobusu v režii kapely Bazzookas. Zažili jsme na festivalu Reeperbahn v Hamburku a naprosto nás dostali. Letos bychom se s vámi chtěli o zážitek podělit.

Mezi další doprovodné akce bude patřit třeba PUKEC, REC. STAGE, YOYO SHOW, GRAFFITI a MESSAGE WALL, STREET BAND, DIVADLO STUDNA, CHILL OUT ZÓNY, také autogramiády a v případě horkého počasí osvěžovače.

NA ZÁVĚR POZVÁNKA NA ROCK FOR PEOPLE


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí