Přidat na Seznam.cz



Investoři krouží kolem fotbalového klubu

14. července 2016 23:33. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

FC Hradec Králové

Fotbalový klub potvrdil, že se o něj zajímá několik velkých investorů, kteří chtějí vstoupit do klubu. Klub vede jednání s potencionálními partnery už zhruba rok, nejdříve se spekulovalo o společnosti ČSOB, informace však byla vyvrácena, aby byla později potvrzena. Další v řadě je italský investor, ten sám oslovil klub, aby se seznámil s jeho prostředím.

„Tito zájemci mají za sebou jednání s panem primátorem a my jsme se s nimi již také setkali. Oni se nyní s naším klubem seznamují a sondují půdu, jak by se mohla spolupráce nastavit. Jedná se o přímý vstup akcionáře do klubu. V současné době intenzivně jednáme s vedením města, abychom nastavili další postupy v jednáních s potencionálními zájemci o akcie klubu. Já nyní musím předeslat, že italští představitelé, kteří nás v úterý navštívili, nejsou jediní zájemci, ale je jich víc,“ sdělil pro klubový web generální manažer Richard Jukl.

Pakliže se prokáže opravdový zájem o vstup do klubu od několika investorů, mohou hradecký fotbalový klub čekat zřejmě příjemné starosti. Bude nutné nastavit vhodnou formu spolupráce, aby se celý klub nesvěřil pouze do rukou zahraniční společnosti.

Fanoušci už rozverně debatují, že by bylo vhodné nejdříve Italy opít a oni pak podepíší, co budeme chtít. Na stadionu by se podle nich mohla rozšířit i nabídka jídla o pizzu, špagety či víno.

„Vše je nyní ve stádiu vývoje a domlouvání. Prezentují nám, že mají zkušenosti s jinými fotbalovými kluby. Myslím si, že kdyby neměli, tak by ani o koupi fotbalového klubu neuvažovali. Náš klub vidí ve zdravé kondici, že nemá žádné finanční problémy, má velmi dobré technické zázemí a výstavba nového stadionu se velmi rychle přibližuje, jsme pro ně velmi zajímavým klubem,“ dodává Jukl.

Zatím ale není nic jasné, zájemců o vstup do klubu už tu v průběhu času bylo několik, otázkou je jestli se jedná o italský klub či italského investora, je tak nutné si počkat na výsledky jednání.

Pokud by došlo ke shodě, bude to pro klub velký impuls.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU