Přidat na Seznam.cz



Policie zasahuje v sídle Královéhradeckého kraje

22. září 2016 12:46. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, POLITIKA

Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Policisté od čtvrtečního rána zasahují v sídle Královéhradeckého kraje. Podle našich informací se zásah týká souvislostí kolem náchodské nemocnice. Bylo zapečetěno několik kanceláří v objektu a policie prověřuje detaily z komunikace mezi úředníky, vedením kraje a také hejtmana Lubomíra France samotného. Právě v pátek 23. září se mají otevírat obálky na tendr náchodské nemocnice.

Zrovna včera proběhla na kanálu ČT24 debata lídrů na hejtmana Královéhradeckého kraje. Jedním z témat bylo kromě dopravy také zdravotnictví a nemocnice v Náchodě. Tendr na její přestavbu byl už několikrát zrušen a poslední obálky se mají otevírat zítra. Jde o investici přesahující jednu miliardu korun.

Policie v civilu vstoupila do úřadu krátce po osmé hodině ráno. Zajímala se o úředníky z odborů investic a zdravotnictví. Také o krajské radní Táborského, Třešňákovou, Dvořáka a hejtmana France. Ten by měl odpoledne zveřejnit prohlášení k celé kauze.

Zásah na krajském úřadě vede Národní centrála proti organizovanému zločinu a zatím se k celé věci a konkrétně čeho se pátrání týká nechce vyjadřovat.

DOPLNĚNO / ČTVRTEK 22. ZÁŘÍ VEČER

„Prohlídka proběhla na odboru investic a zdravotnictví krajského úřadu a bylo prohlédnuto i několik místností včetně kanceláře hejtmana a radních pro zdravotnictví Jany Třešňákové, radního pro investice Josefa Dvořáka a radního pro ekonomiku Josefa Táborského. Poskytli jsme veškeré dokumenty, které si policie vyžádala a úřad i všechny dotčené osoby poskytují policii veškerou součinnost,“ řekl ve vyjádření hejtman Lubomír Franc.

„Není mi známo, že by byl kdokoliv obviněn, a z příkazů předložených policií, které mám k dispozici, ani nevyplývá, kdo je podezřelý z vyšetřované trestné činnosti. Z dokumentů, které mám k dispozici, vyplývá, že policie vyšetřuje možnost zneužití pravomoci úřední osoby a sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, vše ve stádiu pokusu. Ale kdo je z této činnosti podezřelý, to nám sděleno nebylo,“ dodal závěrem Franc.

Dále bylo rozhodnuto, že termín otevírání obálek s nabídkami uchazečů bude posunut na 14. října 2016.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí