Přidat na Seznam.cz



Tréninková plocha fotbalistů září novotou

11. listopadu 2016 16:12. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

Fotbalisté FC Hradec Králové mají nově střiženou tréninkovou plochu. Tréninková hrací plocha je další součástí pomalu se rýsujícího nového stadionu, který by měl v Malšovicích začít vyrůstat na konci příštího kalendářního roku. Právě včera město Hradec Králové podalo žádost o územní rozhodnutí.

Přestavba „umělky“ začala zkraje října a její dokončení se o několik dnů ještě urychlilo.

„Vše se dařilo velmi dobře, počasí nám všem přálo a já jsem rád za všechny, kdo budou umělku využívat, že se termín dokončení podařil uspíšit o tři týdny,“ řekl pro klubový web před slavnostním přestřižením pásky ředitel klubu Richard Jukl.

Celý projekt byl realizován díky dotaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a dvaceti procenty z celkových nákladů se podílelo také město Hradec Králové. Celkem se tak mládež a dospělí fotbalisté dočkali té nejmodernější umělky s novým druhem vsypaného granulátu, nových střídaček a sítí okolo plochy v celkové hodnotě 10 milionů Kč.

„Cesta za dotací nebyla jednoduchá. Žádali jsme celkem třikrát, vždy po roce. Až teprve ta letošní žádost byla úspěšná, za což jsem strašně rád,“ popisoval cestu za získáním peněz na rekonstrukci hřiště s umělým povrchem Jukl.

Nová umělá tráva tak po šestnácti letech nahradila tu původní.

„Na starém povrchu vyrostlo několik osobností českého fotbalu. Já to samé přeji i nové umělce, ať na ní vyrostou další Vaškové Pilařové,“ dodal závěrem náměstek primátor pro rozvoj a investice Jindřich Vedlich.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí