Přidat na Seznam.cz



Novým hejtmanem se stal proděkan UHK Jiří Štěpán

15. listopadu 2016 15:27. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje byl na ustavujícím zasedání zastupitelstva zvolen proděkan Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové Jiří Štěpán (ČSSD). Kromě volby hejtmana volili noví krajští zastupitelé náměstky a členy rady kraje. Bylo také založeno dvanáct výborů zastupitelstva a do funkcí byli zvoleni jejich předsedové.

Do funkce hejtmana byl ve veřejné volbě zvolen proděkan Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové Jiří Štěpán z ČSSD. Hlasovalo pro něj 27 z přítomných 45 zastupitelů, 13 bylo proti a čtyři se zdrželi. Vedení kraje se ujímá koalice ve složení ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, STAROSTOVÉ A VÝCHODOČEŠI a TOP 09.

„Věřím, že naše zastupitelstvo bude dobře fungovat a bude pracovní,“ řekl nově zvolený hejtman Jiří Štěpán, který požádal o dobrou spolupráci.

Nově zvolený hejtman bude mít dohled nad integrovaným záchranným systémem, krizovým řízením, zahraničními vztahy a vědu, výzkum a inovace.

Prvním náměstkem se stal Martin Červíček (ODS), bude mít na starosti gesci v oblasti dopravy a silničního hospodářství. Náměstek Vladimír Derner (Koalice pro KHK) bude mít na starosti oblast sociální, náměstek Aleš Cabicar (TOP 09) oblast zdravotnictví a náměstkyně Martina Berdychová (STAN + VČ) oblast školství, kultury a sportu.

Nový hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán / Foto: Královéhradecký kraj


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí