Přidat na Seznam.cz



Lidl na Brněnské otevře 19. prosince. Stoletá snad příští rok

16. prosince 2016 12:00. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Prodejna LIDL nové generace / Foto: LIDL ilustrační

Modernizace prodejny Lidl na Brněnské třídě vrcholí. Stavba je již hotová, aktuálně se do prodejny naváží poslední zboží, aby se termín otevření stihl včas. Společnost oznámila otevření prodejny na pondělí 19. 12. 2016. Stihne se tak otevřít ještě před Štědrým dnem. Před časem jsme informovali o bourání Lidlu u Stoleté, který přijde na řadu jako druhý, pravděpodobně příští rok.

Nová budova prodejny se odlišuje už na první pohled svým modernějším architektonickým pojetím. Jsou zde širší uličky, větší úsek čerstvých potravin, komfortnější odkládací prostor u pokladen nebo toalety pro zákazníky s přebalovacím pultem. Novinkou je v prodejnách nové generace také automat na kafe Lidl to Go.

„Prodejnu nové generace v Hradci Králové otevřeme již v pondělí 19. 12. Úplnou novinkou je WIFI připojení zdarma, ve vstupním prostoru pak možnost zakoupení kávy s sebou z automatu vyrobeného speciálně pro prodejny Lidl a s nápoji z našeho sortimentu,“ sdělila tisková mluvčí Lidl Zuzana Holá.

Z nákupů uskutečněných v tento den navíc společnost Lidl podpoří mateřskou školu Klíček. Tu podpoří v pondělí všichni zákazníci, kteří nakoupí za více než 300 Kč. Společnost Lidl jí totiž z každého nákupu nad 300 Kč uskutečněného v tento den věnuje částku 50 Kč. Darované finance mateřská škola Klíček využije na nákup učebních pomůcek a hraček.

Nová prodejna bude otevřena denně od 7 do 21 hodin a zákazníci se mohou těšit na speciální akce určené pouze pro tuto prodejnu.

Na pohodlí zákazníků je myšleno i na parkovišti. Všechna parkovací místa budou prostorově rozšířena ze stávajících 2,50 na 2,70 metru. Auta za poslední dekádu o pár centimetrů zmohutněla a odřené dveře nejsou často výjimkou.

„Prodejnu LIDL v ulici Víta Nejedlého v části Slezské Předměstí bychom rádi rekonstruovali také, pravděpodobně to bude v průběhu roku 2017. Zatím ještě vyřizujeme potřebné náležitosti, začátek modernizace záleží na rychlosti získání všech povolení,“ prozradila nám mluvčí Lidl Zuzana Holá.

V případě, že se podaří všechny náležitosti vyřešit, přistoupí v příštím roce ke zbourání prodejny u Stoleté a nahradí ji také novým konceptem.

Omezení díky přestavbě jedné z prodejen bylo v Hradci znát, dva obchody Lidl často nápor nakupujících stěží zvládají. Bylo to vidět zejména v ranních hodinách při začátku prodeje v akčních dnech, u Stoleté se například vytvořila fronta aut až ke křižovatce, plné bylo i parkoviště a lidé stáli před prodejnou v dlouhém hadovi. Naposledy se tak stalo třeba při nabídce zimních bund a dalších výhodných akcí.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU