Přidat na Seznam.cz



Helvetic Airways

Hokejisté Mountfieldu HK museli využít pro svoji cestu do švýcarského Curychu letiště v Pardubicích. Je to takové trochu faux pas. Hradecké letiště dotuje radnice ročně zhruba 10 miliony Kč, na co ale, když sem nelítají žádné boeingy, jen stroje podobné „rogalům“. Jelikož letiště nedisponuje takovým vybavením a odbavením, museli proto hradečtí hokejisté použít pardubické letiště.

Pardubické letiště se právě v tuto dobu modernizuje a po jeho dokončení zde bude stát moderní letecký terminál, bohužel představitelé Hradce v tomto oboru zaspali. Proto odsud také nic nelétá, i když by to bylo technicky možné a s trochou odvahy proveditelné. Město nyní rozvoj letiště ale neplánuje.

Podle koncepce se počítá s rozvojem letiště až po vybudování tzv. severní tangenty (obchvatu), tedy jak letecké části, tak i průmyslové.

Nebylo by to hezké, odletět jednou z Hradce na dovolenou k moři? 89 procent z hlasujících by si takovou možnost v anketě upřímně přálo.

Ještě před několika lety byl v části hradeckých politických stran rozvoj letiště jako téma, ale zůstalo jen u slibů.

Na pardubické letiště tak přiletěl pro hráče hokejového klubu Mountfield HK speciál společnosti Helvetic Airways s letadlem Embraer 190 na obrázku. Poté letoun odlétl do Curychu a po působení klubu na Spenglerově poháru se sem v pátek 30. prosince zase v odpoledních hodinách vrátil.

Občas se i na hradeckém letišti objeví zajímavé stroje, je to dnes již častěji než v minulosti, avšak chtělo by to ještě více podobných příletů. Například jako tento krásný letoun Falcon 2000.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU