Přidat na Seznam.cz



Stadion je zase o něco blíž

2. března 2017 11:37. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY, STADIONY

Letecký pohled na nový stadion / Vizualizace: Neovisual & FCHK

Nový fotbalový stadion je o krok blíže k výstavbě. Proti územnímu rozhodnutí se nikdo neodvolal, což je v Hradci až velmi neobvyklá událost, a tak rozhodnutí poslední únorový den nabylo právní moci. Je to důležitý bod k co nejrychlejšímu zahájení výstavby první etapy nového fotbalového stadionu, na který město čeká již pěknou řadu let.

„Od této doby běží lhůta šesti týdnů, do které mají projektanti předložit další stupeň dokumentace – ke stavebnímu povolení. Samozřejmě uděláme všichni vše pro to, abychom získali stavební povolení co nejdříve,“ uvedl náměstek Jindřich Vedlich.

Poté co stadion získá stavební povolení, proběhne výběrové řízení na zhotovitele stavby, tedy stavení firmu, která jej postaví.

Zraky všech se tak upínají k podzimu, kdy by se měla začít bourat západní tribuna. Bourací práce zaberou ale jen krátký čas, následovat bude zbrusu nová západní tribuna, kde bude celé zázemí fotbalového klubu.

Podle projektu by kapacita nového stadionu měla být 9.291 diváků. Stavět se bude na etapy. Povolení na demolice jsou stále platná z minulého projektu.

PROJEKT NOVÉHO FOTBALOVÉHO STADIONU


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU