Přidat na Seznam.cz



Na letiště zapomněli. Díly pro Kvasiny létají do Pardubic a Brna

22. března 2017 14:20. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, LETIŠTĚ

Letoun Saab 340

Po letu hradeckých hokejistů, kteří museli pro odlet do Švýcarska využít služby pardubického letiště, i když by je bezpochyby v Hradci odbavili také, protože zdejší letiště by toho bylo schopné, se objevil další zvláštní případ. S menším letounem SAAB 340 dovážejí díly pro automobilku Škoda v Kvasinách, ne do Hradce, jak by bylo logické, ale na pardubické letiště.

Ještě by se to dalo pochopit, o co víc je ale zarážející, že když se na noc pardubické letiště uzavírá, musí tento letoun letět až na letiště do Brna. Následně pak díly putují dlouhou cestou přes půlku republiky do Kvasin.

Podle našich informací by ale byli na našem letišti schopní v nočních hodinách tento stroj zde odbavit a náklad vyexpedovat. Letiště by si tím vylepšilo rozpočet a mohlo by investovat do dalších věcí související s jeho rozvojem do zlepšení vybavení, osobní i cargo přepravy.

Letadlo s nákladem součástek, které mají být určeny pro závod Škoda Auto Kvasiny, létá v poslední době denně až dvakrát. Operuje na trase mezi rumunskou Kluží a Pardubicemi (přes den) a Brnem (večer, noc). Jde nejčastěji o menší nákladní letoun Saab 340. Z hlediska hluku se jedná o běžný provoz.

Mezi vhodnou strategii zdejšího letiště, která by mohla být finančně zajímavá, by bylo právě spojení nákladní přepravy, například pro automobilku, a osobní přepravy hlavně v charterové dopravě k moři a byznys letů.

Hradecké letiště je připraveno vycházet vstříc všem požadavkům na přistání letounů, jak jen to bude možné. Má také kolem sebe velkou komunitu lidí, na FB jeho stránky sleduje už skoro 2 tisíce fanoušků, kteří mu fandí v jeho dalším rozvoji.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí