Přidat na Seznam.cz



Sportpark Hit Třebeš

V Třebši v těchto dnech začala výstavba sportovní parku HIT. Zatím jsou na pozemku jen velké haldy zeminy, nejdříve je nutné jej upravit do přijatelné podoby pro budoucí základy stavby. Projekt se připravuje už od roku 2013, dokončit by se měl v polovině roku 2018. Proti sportparku vznikla i petice místních obyvatel, nakonec však ale došlo k dohodě a úpravám projektu.

„Soubor staveb bude sloužit jako sportovní centrum, které bude veřejně přístupné. Vstup do areálu bude bezplatný, pouze vstup na sportoviště bude zpoplatněn. Bude zachován průchod areálem. Nově vybudovaná cyklostezka a na ni navazující lávka přes svodnici umožní pohodlný přístup pro pěší a cyklisty. Navržena jsou krytá i venkovní sportoviště – tenis, badminton, plážový volejbal, multifunkční a dětské hřiště. Objekt zázemí nabízí možnost využít wellness, fitness či restaurační zařízení s kavárnou a terasou,“ píše se k projektu nového sportparku.

Dopravně bude projekt napojen z ulice Hradecká, vyroste zde parkoviště o kapacitě 56 stání.

Podle plánků Sportparku HIT by se v areálu mělo nacházet jedno venkovní víceúčelové hřiště pro kolektivní sporty, tři kryté tenisové kurty, pět krytých badmintonových hřišť, restaurace s terasou, šest venkovních tenisových kurtů, čtyři venkovní hřiště pro plážový volejbal, jeden dětský koutek a hrací aréna pro děti. Součástí by mělo být také wellness a fitness.

Hradec tak bude mít další rodinné sportoviště, rozšíří se nabídka sportů právě o badmintonová hřiště, ale i víceúčelové pro kolektivní sporty. Celé území dostane i jednotný sportovní ráz, v sousedství je dětské dopravní hřiště, fotbalové hřiště TJ Sokol Třebeš a také dvě sportovní haly.

Stránka o projektu: SPORTPARK HIT


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU