Přidat na Seznam.cz



Regiojet ruší žluté autobusy na Hradec. Z 10 spojů denně jen 4

29. dubna 2017 11:14. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA

Autobusy společnosti Student Agency

Společnost Regiojet od poloviny května spustí linku Praha – Hr. Králové – Náchod s frekvencí spojů 2x denně, podobně již takto jezdí linka do Trutnova. Na základě klesající poptávky se tak přímé autobusy z Černého Mostu do Hradce ruší. Z 10 spojů denně v každém směru zůstanou jen 4 v nejvytíženějších časech a to jako součást linek do Trutnova a Náchoda.

Linky z hradeckého terminálu ve směru Praha budou vyjíždět v 6:15 (spoj z Náchoda) a 7:15 (spoj z Trutnova) a odpoledne ve 13:15 (spoj z Náchoda) a 15:15 (spoj z Trutnova). Výrazně tak společnost omezí počet spojů na trase HK – Praha. Vytíženost ostatních v mezičase zřejmě nebyla dostačující. Dopoledne ani večer tak již spoje nepojedou.

Nyní se jezdí ve všední dny až desetkrát za den. Z Hradce v 6:15, 7:15, 8:15, 10:15, 12:15, 14:15, (15:15), 16:15, 18:15 a 20:15. Alespoň v odpoledních nebo ranních hodinách se zdají být autobusy zaplněné, je tak otázkou, co snížení počtu spojů vyvolá a zda bude v autobusech místo. Je také ale možné, že byla nabídka spojení předimenzována. Cestující pak mohou využít i přepravu jinými společnostmi nebo vlakem.

„Samostatně na trase Praha – Hradec Králové již nebudou autobusy Regiojet jezdit – a to v návaznosti na dlouhodobý vývoj poptávky cestujících, která na této trase klesá, a naopak roste ze vzdálenějších měst jako právě Trutnov nebo Náchod,“ sdělil tiskový mluvčí Aleš Ondrůj ze Student Agency.

Dá se tak očekávat, že o zbylá 4 spojení bude u cestujících zvýšená poptávka a vhodné bude si místo včas zarezervovat. Pokud cestujete často, budete si tak muset svoji cestu lépe naplánovat a zařídit se podle času u spojů.

V opačném směru pak z Prahy (stanoviště Černý Most) pojedou autobusy ve směru HK v časech 8:30 (spoj směr Náchod) a 10:00 (spoj směr Trutnov), a odpoledne v 16:00 (spoj směr Náchod) a v 17:30 (spoj směr Trutnov).

„Linky z Prahy do Hradce Králové, Náchoda a Trutnova budou vyjíždět z autobusového stanoviště Praha – Černý Most. Na trase do Náchoda zastaví ještě v Holohlavech, v Jaroměři – zast. Na Špici, v Dolanech, v České Skalici na náměstí a v Náchodě na autobusovém stanovišti. Přeprava autobusy RegioJet je možná také v úseku Náchod – Hradec Králové, resp. Jaroměř – Hradec Králové,“ dodává Ondrůj.

Na lince Praha – Hradec Králové – Náchod budou nasazeny autobusy Irizar ve stylu Fun&Relax s internetem zdarma a individuálními obrazovkami. Servis bude probíhat s plným rozsahem palubních služeb – včetně podávání horkých nápojů zdarma a prodeje drobného občerstvení. Na palubě bude během cesty přítomna stevardka či stevard a kromě internetu zdarma a možnosti sledování filmů, dostanou cestující nabídku denního a dalšího tisku.

Přímé a pohodlné autobusy, které dnes jezdí tak často pouze na trase Praha – HK, budou asi zřejmě s otevíráním nových linek Regiojetu převeleny do jiných míst republiky. Změna jízdního řádu platí už od pondělí 15. května.

Regiojet spustil 24. dubna ještě jednu linku do Královéhradeckého kraje, na trase Praha – Mladá Boleslav – Jičín – Nová Paka – Jilemnice – Vrchlabí a Špindlerův Mlýn. Ve všech jmenovaných městech má spoj zastávku, jízda je ale bez palubního personálu v autobuse.

V minulosti se ještě hovořilo, a cestující si tuto trasu přáli, o lince Liberec – Hr. Králové – Brno, ale zatím k její otevření od Regiojetu nedošlo.

Regiojet tímto krokem mnoho cestujících z Hradce, kteří byli zvyklí žlutými autobusy na Prahu cestovat, vůbec nepotěšil. Nové časy odjezdů jsou už uvedeny i v rezervačním systému od 15. května.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí