Přidat na Seznam.cz



Olympia Hradec Králové

V příštím ročníku druhé fotbalové ligy může nastat kuriózní situace. Výkony Votroků jsou už delší dobu slabé, řada příznivců tribuny opustila a pokud se tým nezachrání, zamíří do druhé ligy. Oproti tomu hradecká Olympia je aktuálně v čele třetí ligy, pokud by tam vydržela až do konce, postoupí rovněž do druhé ligy. Hradec by tak teoreticky mohl mít dva kluby ve druhé lize.

Představitelé Olympie se již několikrát nechali slyšet, že jejich cílem je jednoznačně postup do druhé ligy a tu si vyzkoušet. Navíc pro Olympii by to byl historický postup, už postup do třetí ligy byl jejím milníkem.

Aktuálně do ní mají Šavle (jak se klubu přezdívá) našlápnuto velmi dobře, vedou o 4 body třetí fotbalovou ligu, ale do konce sezony zbývá zhruba 10 zápasů.

Klub z Kuklen tak pomalými krůčky míří do vyšších pater a je tak dost možné, že se druhá liga bude hrát v Hradci na dvou místech. Pokud by ovšem Olympia nepostoupila a Votroci se v lize udrželi, byla by situace stejná jako letos.

Nedá se ani říci, že by mezi oběma kluby byla nějaká větší rivalita, prakticky se v žádné ze soutěží neměli šanci potkat, snad kromě pohárových utkání MOL Cupu. Někteří fanoušci fandí oběma klubům a v loňském roce Olympia hrála na lízátkách derby proti Převýšovu. V Olympii hraje nebo hrála také řada bývalých Votroků, v současnosti třeba Karel Piták nebo syn generálního manažera Jukla.

Derby by to v každém případě ale bylo, podobná situace totiž ještě nenastala. Pro příznivce černobílých by byla druhá liga spíše pozitivem, v první totiž moc gólů nedávají a letos pod lízátky ještě nevyhráli. Fanoušci jsou tak z výkonů svých svěřenců zklamáni, ve druhé lize budou Votroci favority. Alespoň tak mohou znovu bojovat o postup s novými partnery a výstavbou stadionu v zádech. Pro Olympii to zase bude svátek a třeba střed tabulky nemusí být vůbec k zahození.

Pokud situace dovolí, měla by podle představitelů města začít demolice části fotbalového stadionu tento podzim, což by byl první krok k vysněné aréně.

Malý stadionek v Kuklenách by měl časem s proměnou celého území projít větší rekonstrukcí, aby se zlepšilo fotbalové prostředí klubu. Teoreticky by ale v případě výstavby nového fotbalového stadionu v Malšovicích mohli oba kluby své zápasy A týmu hrát pod jednou střechou.

Podobné to je například v Mnichově, kde v Allianz aréně hraje jak Bayern, tak i Mnichov 1860. V Česku dva kluby na stejném stadionu hrají v Ostravě, kde působí Vítkovice a také Baník.

Do konce letošní sezony zbývá pár zápasů, na konci se ukáže, jak byla tato předpověď reálná. A pokud by se tak stalo, ve druhé lize hrají i Pardubice, což je pro fanoušky vždy potěšující zpráva, mohou se těšit na derby.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí