Přidat na Seznam.cz



Karatisté z 24 zemí se sjeli do Hradce na ME

17. května 2017 21:01. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

V Hradci se v těchto dnech koná Mistrovství Evropy karate S.K.I.E.F. Reprezentace ČR bude se svými 120 závodníky největší výpravou na šampionátu a má velkou šanci na úspěch.

Ve výběru jsou i domácí závodnice ze Spartaku Hradec Králové – Radka Krejčová, která ve federaci SKIF obsadila druhou příčku na mistrovství světa 2009 v Řecku a Barbora Bukáčková, která vyhrála v kategorii dorostenek mistrovství Evropy 2014 v německých Drážďanech. Mezi českými karatisty bude samozřejmě více želízek v ohni.

Kromě české výpravy budou velkými favority Italové, kteří přicestují do Hradce Králové opravdu ve velkém počtu a se svými 72 členy jsou druhou největší výpravou.

Celkově se ve Fortuna aréně představí 800 závodníků z 24 států. Boje na tatami na zimním stadionu v Hradci Králové začnou v pátek 19. května v 9 hodin, kdy budou soutěžit karatisté v dětských a mládežnických kategoriích a budou také probíhat boje Masters, tedy závodníků starších 40 let. U

končení pátečních soubojů se předpokládá kolem sedmé hodiny večer. V sobotu jsou na programu nejprestižnější kategorie 18-19 let a 20–39 let. V neděli pak budou tatami patřit týmům a také nejprestižnější kategorii – Grand Champion, ve které spolu soutěží medailisté jednotlivých váhových kategorií v soutěži bez rozdílu hmotnosti.

Mistrovství Evropy organizuje klub SK Karate Spartak Hradec Králové ve spolupráci se SKIF CZ a za podpory města Hradec Králové a Královéhradeckého kraje.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí