Přidat na Seznam.cz



Trubač a Malinský odchází. Slavia a Slovan Liberec

3. července 2017 15:09. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / EXPRESNĚ

HRADEC KRÁLOVÉ (FOTBAL) – Druholigový kádr fotbalistů FC Hradec Králové opouštějí dlouholetí hráči Daniel Trubač a Tomáš Malinský. Zatímco Trubač oblékne dres Slavie Praha, Tomáš Malinský míří na zkušenou do Slovanu Liberec. Oba hráči odchází na přestup.

„Chci se ve své kariéře posunout dál a toto je skvělá příležitost. Slavia je klub s obrovskými ambicemi a mě čeká tvrdá práce, na kterou se ale moc těším. Ano, je to výzva a místo v základu nemám jisté, ale je jenom na mně, zda se prosadím či nikoliv,“ prohlásil Daniel Trubač pro klubový web. Trubač do Hradce Králové přestoupil z mateřského Spartaku Opočno již v žákovské kategorii.

„Chtěl bych hradeckému fotbalovému klubu poděkovat za to, že mě jako hráče vychoval, a také za příležitost, kterou jsem zde dostal. Hrál jsem v nejvyšší soutěži, díky tomu jsem mohl dál pokračovat v reprezentačních výběrech. Musím také poděkovat fanouškům za dosavadní podporu a budu se těšit, že mi budou fandit i v jiném dresu,“ uvedl pro klubový web fchk.cz Daniel Trubač.

Přestupová částka nebyla zveřejněna, spekulovalo se o částce kolem 10 mil. Kč.

„Je zajímavé, že jsem od mala nefandil ani Spartě, ani Slavii. Stěnu jsem měl polepenou obrázky Slovanu, kde byla i šála od Romana Jůna, který hrál jak za SK Hradec Králové, tak i za Slovan Liberec, možná i proto jsem dal přednost Liberci,“ řekl Tomáš Malinský k přestupu.

„Hradeckému fotbalu děkuji za vše. Hlavně pak svým spoluhráčům, s kterými jsem sedával v kabině, vedení klubu a všem, kdo hradecký fotbal podporují. V poslední době jsem cítil, že potřebuji změnu, tak jsem se rozhodl vyzkoušet něco nového a jsem rád, že mi to vedení umožnilo,“ řekl závěrem pro fchk.cz Tomáš Malinský. Zdejšímu fotbalu by popřál hlavně nový stadion a návrat na výsluní zpět mezi elitu.

Přestupová částka nebyla zveřejněna, spekulovalo se o částce kolem 5 mil. Kč.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí