Přidat na Seznam.cz



Cesta na Stříbrňák se protáhne. V Malšovicích bude uzavírka

21. července 2017 8:57. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA

uprkovaskola

HRADEC KRÁLOVÉ (MALŠOVICE) – Od pondělí 7. srpna začne v Malšovicích úplná uzavírka silnice třetí třídy (III/29827) na Malšovu Lhotu. Rekonstrukce naváže na loni opravený úsek první části ulice Úprkova. Práce budou probíhat mezi křižovatkami s ulicemi Kmochova (u zahrádkářské osady) a Na Drahách (U Čechů) za plné uzavírky.

„Přestože se jedná o silnici třetí třídy, jde o poměrně frekventovanou výpadovku na Třebechovice pod Orebem a také přístupovou komunikaci do hradeckých městských lesů, ke koupališti na Stříbrném rybníku a samozřejmě do městských částí Malšova Lhota a Svinary. Zajištění objízdných tras je poměrně náročné a stavba je proto rozdělena do několika etap. Letos tak opravíme další část Úprkovy ulice,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček, který je odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Objízdná trasa pro místní dopravu bude ve směru z centra vedena přes ulice Náhon, Na Drahách, Gollova, Kmochova, Úprkova a ve směru do centra ulicemi Kmochova, Adolfa Doležala, Na Drahách, Náhon a Úprkova. Objízdné trasy se budou týkat i linek MHD č. 11 a 17.

Nákladní doprava bude obousměrně vedena po silnicích I/31, I/11 a dále po silnicích nižších tříd přes Krňovice a Běleč nad Orlicí.

Nová silnice bude mít délku zhruba 500 metrů a její vybudování si vyžádá přes 10 milionů korun. Stavba bude financována prostřednictvím dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Práce by měly být hotovy v půlce října.

Na tuto akci navážou v nejbližších letech zbývající dvě etapy, tedy rekonstrukce průtahu Malšovou Lhotou a úseku mezi Malšovou Lhotou a Malšovicemi. K pracích na těchto etapách mělo dojít už letos, kvůli uzavření mostu ve Svinarech se ale jejich rekonstrukce musela odložit, z důvodu nemožnosti vhodné objízdné trasy.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí