Přidat na Seznam.cz



Naděje pro Svinary. Nový most by mohl stát do konce roku 2018

21. července 2017 9:01. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Nový svinarský obloukový most

HRADEC KRÁLOVÉ (SVINARY) – Most mezi Svinary a Svinárky citelně chybí. Jedinou možností, jak se dostat do města, je cesta přes Malšovu Lhotu, ta se ale částečně rekonstruuje z důvodu opravy vodovodů a kanalizací. Starý most, na který smí pouze pěší a cyklisté postupně chátrá. Na veřejné schůzi ve Svinarech přislíbil Martin Červíček urychlenou výstavbu mostu.

„Pokud vše dobře půjde, nový most by mohl začít růst na jaře 2018 a předpokládáme jeho otevření do konce roku 2018,“ řekl Martin Červíček, náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje zodpovědný za dopravu.

Od pondělí 7. srpna navíc přibude na silnici z Malšovy Lhoty do Malšovic další problém. Začne se rekonstruovat cesta v Malšovicích mezi křižovatkami s ulicemi Kmochova a Na Drahách za plné uzavírky. Tam kde loni rekonstrukce skončila, letos bude začínat.

Více informací o uzavírce přes Malšovice v samostatném článku ZDE.

Komplikace přineslo uzavření mostu i v MHD. Linky končící na druhém břehu ve Svinárkách se musí otáčet až na kruhovém objezdu v Blešně. Zastávku Podhůří využívají právě díky její blízkosti často i obyvatelé Blešna. Lidem ve Svinarech navíc ubylo spojení, díky polookružním linkám mohli jezdit dvakrát i vícekrát do hodiny, nyní pouze jednou za hodinu.

Aktuálně je projekt ve fázi územního rozhodnutí, které by měl získat do konce prázdnin. Poté se pro urychlení vypíše současně výběrové řízení a podá se žádost o stavební povolení.

Doufejme jen, že nikdo nebude házet novému mostu klacky pod nohy, pokud všechno dobře dopadne, mohlo by se po něm jezdit do konce roku 2018.

Svinarské ovšem netrápí jen nový most, stále zde chybí od Stříbrného rybníku veřejné osvětlení, místní část má tento problém jako prioritu už od roku 1999.

Mezi zajímavé body pak patří ještě chystaná rekonstrukce silnice ze Svinar do Bělče. Místní část navrhuje zřídit při chystané opravě vozovky zálivy zastávek MHD. U stávají zastávky Škvárovka u OVS, nová by pak byla v lokalitě Na Opuce.

Podívejte se také na projekt mostu a hlasujte: NOVÝ MOST VE SVINARECH


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí