Přidat na Seznam.cz



HRADEC KRÁLOVÉ – „Až vyjedou bagry na Malšák, pak teprve uvěřím!“ Tuto slavnou větu pronesl před lety bývalý hradecký kanonýr Pavel Černý starší. V pondělí před zápasem s Příbramí bude mít příležitost usednout za volant bagru a symbolicky odstartovat bourání západní tribuny stadionu. Fanoušci budou mít při tomto zápase poslední možnost sledovat dění z této tribuny.

Po tomto duelu se již západní tribuna uzavře a promění se ve staveniště. Na tento nezapomenutelný okamžik, kdy fanoušci uvidí na stadionu bagry, se čekalo dvacet let, při kterých vzniklo na 14 studií stadionu. Tento rekord bude jen stěží někým překonán.

„Že na tento moment mnoho lidí, kteří hradeckému fotbalu fandí, čekalo několik desetiletí, nemůže být pochyb. A dnes se dočkali a mohou být také v prvopočátku stavby při tom, kdy se Malšovický stadion bude měnit na nový fotbalový stánek,“ uvádí fotbalový klub.

Na západní tribuně bude přistaven bagr, do kterého si každý fanoušek může sednout a symbolicky odbagrovat kus Malšovického stadionu. Na místě bude fotograf, který každého „bagristu“ vyfotí. Fotografie mu bude na požádání v následujících dnech zaslána na adresu.

Jako první usedne do bagru Pavel Černý st., hned vzápětí to bude bývalý hráč Votroků Ladislav Pokorný, mistr ligy 1960.

„Je to ohromná událost, za kterou jsem rád. Je to velký den nejenom pro nás pro fotbalisty, ale hlavně pro všechny příznivce hradeckého fotbalu, kteří by si to neměli nechat ujít,“ říká na akci pan Pokorný.

Na místě se budou oba bývalí fotbalisté podepisovat na dobové karty a Pavel Černý se také postaví za výčep s pivem, kde bude čepovat Votroka.

Tím končí jedna éra hradeckého fotbalu spojená se stadionem, který byl vybudován jako víceúčelový, ale hrál se zde hlavně fotbal. Na podobných stadionech se nedá vytvořit dobrá divácká kulisa a o nějaké fotbalové atmosféře nejde vůbec hovořit. Přitom fotbalové prostředí dokáže dělat s výsledky občas divy. Ty někdy Hradec potřebuje, hlavně v první lize.

Není to ale jen o fotbalovém prostředí, nový moderní stadion přinese klubu i jiný pohled od soupeřů, fanoušků, managementu, bude již konečně jasné, že to Hradec myslí s fotbalem vážně.

V průběhu příštího roku by měla započít samotná výstavba nové západní tribuny stadionu, která se stane hlavní tribunou s veškerým zázemím klubu.

Stadion se otevřel v roce 1966 a při slavnostním otevření zde byl sehrán zápas proti brazilskému týmu Vasco de Gama.

Když navíc přijdou na utkání s Příbramí otec se synem, obdrží odznak a když se otec prokáže zakoupenou vstupenkou na toto utkání, nebo permanentní vstupenkou na letošní sezónu, dostane jako poděkování ještě klubový baťůžek.

Nový stadion bude stát zhruba 550 mil. Kč s cca. 9.300 místy, novým zázemím, klubovou prodejnou, novými lízátky a budou se zde hrát i zápasy reprezentace ČR (více o tomto projektu).


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU