Přidat na Seznam.cz



87 tisíc koupačů navštívilo v létě Flošnu

10. října 2017 22:02. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

HRADEC KRÁLOVÉ – V letošní sezóně navštívilo letní koupaliště Flošna 87.298 lidí, což je ve srovnání s dosavadním průměrem zhruba o čtyři tisíce méně. Nižší návštěvnost ovlivnil především chladnější červenec a září, které bylo vůbec nejhorší za osm posledních sezón.

Provoz venkovního koupaliště tak letos skončil již v neděli 17. září.

„I přes slabý červenec, ve kterém teploměr ukázal pouze dvakrát teplotu přes 30 stupňů bez deště, to na konci srpna vypadalo, že by se celkové číslo na konci letošní sezóny mohlo dostat nad dosavadní průměr,“ řekl Jan Konvalinka, vedoucí koupaliště Flošna.

„Ještě horším měsícem bylo ale září, kdy nebyl žádný příznivý koupací den a přišlo pouze 464 plavců. Loni v září na koupaliště dorazilo za stejný počet dní téměř 17 tisíc lidí,“ dodal Konvalinka.

Nejvíce návštěvníků měli letos na Flošně 1. srpna 2017, kdy na hradeckou plovárnu dorazilo 4.797 lidí. Byl to zároveň rekordní den za všech osm letních sezón, během kterých koupaliště navštívilo již téměř tři čtvrtě milionu lidí (734 012) a ještě zároveň nejteplejší den léta, kdy teplota překročila 35 stupňů Celsia.

Nejúspěšnější sezónou bylo tropické léto v roce 2015, kdy na venkovní koupaliště přišlo 110 tisíc lidí.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU