Přidat na Seznam.cz



Pardubice přijedou do města! Neděle bude patřit derby

13. října 2017 11:16. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, MOUNTFIELD HK, SPORT

HRADEC KRÁLOVÉ – Gangy v ulicích, policejní zátarasy, nepokoje… takto nějak si představují přespolní, jak to vypadá, když spolu hrají Hradec a Pardubice. Realita je ovšem poněkud poklidnější, i když ne vždy. Fanoušci Dynama se kvapíkem vydají od nádraží, někteří možná pojedou z domova i na kole a v 17:20 to v ČPP Aréně vypukne. Derby vysílá i kanál ČT Sport.

Velký hokejový svátek má tak pokračování. K úvodnímu derby nové sezony ale nemuselo vůbec dojít, na poslední chvíli se nakonec Dynamo zachránilo v loňské baráži. Bez vzájemných střetnutí by to zkrátka nebylo ono.

Lístky jsou k dispozici pouze na stání, na sezení je vyprodáno. Nyní zbývá zhruba 400 vstupenek. Utkání s sebou přináší i zvýšená bezpečnostní opatření s těžkooděnci a policejním sborem.

Fanoušci v předešlých domácích zápasech s ostatními soupeři postupně odhalovali na svém transparentu spoře oděnou ženu a ve výsledcích se to hned projevilo. I když někteří hráči tvrdili, že transparent s polonahou dívkou prý neviděli, je tak jasné, že doma nechtěli mít problémy. Hradec vyhrál třikrát po sobě.

Na choreo by ale nejradši zapomněli v Pardubicích. Fanoušci Hradce posunuli v loňské sezoně laťku o level výš. Potají vnikli do kotle Dynama a mezi domácími fandy roztáhli s jejich velkou pomocí transparent s nápisem „Měníme fandění na jižní tribuně. Nic než Hradec!“ Mountfield v tom utkání vyhrál 1:4, odveta za tento žertík ale ještě nepřišla, jelikož to bylo poslední derby minulé sezony.

Fanoušci už nyní žhaví hlasivky na nadcházející duel, který rozezní oblíbená hláška „Pardubice u Hradce“ a několik dalších. Jaký tipujete výsledek zápasu můžete napsat do komentářů na FB.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU