Přidat na Seznam.cz



Hradec v derby rozdrtil Pardubice 6:0

15. října 2017 17:53. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, MOUNTFIELD HK, SPORT

HRADEC KRÁLOVÉ, PARDUBICE – Hradecký Mountfield si v úvodním derby nové sezony poradil s Pardubicemi v poměru 6:0. Tenisovou terminologií, je to kanár. První třetina začala opatrněji, v závěru ale rozvlnil síť zahajovací trefou při přesilovce Gregorc. Ve druhé třetině Hradec přidal další tři góly, z toho dva kapitán Bednář, a ve třetí ještě dva.

Vůbec poprvé tak Hradec porazil Pardubice s čistým kontem. Pro brankáře Patrika Rybára je to navíc třetí nula v řadě po duelech ve Vítkovicích a Jihlavě.

Fanoušci byli spokojeni už s výsledkem 5:0, radost jim ale v závěru třetí třetiny udělal ještě Jarůšek, když zakončil výsledek zápasu šestým gólem.

Utkání sledovala vyprodaná (6890 diváků) ČPP Aréna. V souvislosti s vypjatým zápasem byla posílena i bezpečnost, na každém kroku tak byla přítomna policie.

Branky zaznamenalo pět hráčů: 18. Gregorc, 22. Bednář, 25. Köhler, 30. Bednář, 46. Vopelka, 57. Jarůšek. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Jaroslav Bednář. V Hradci tak po této znamenité výhře bude hodně dlouhá a bujará noc, škoda, že je zítra už pondělí.

Mountfield HK se po výhře posunul v tabulce na čtvrté místo s 24 body a pěti vyhranými zápasy v řadě. Pardubice jsou pro Hradec snad nejoblíbenější soupeř, zvítězil proti nim doma v posledních třech zápasech 8:2, 5:1 a dnes 6:0.

„Dneska to bylo fajn, celé mužstvo odvedlo výborný výkon včetně gólmana. Pořádně jsme se na soupeře připravili,“ řekl po zápase kapitán Jaroslav Bednář.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU