Přidat na Seznam.cz



Cyklostezka do Vysoké a revitalizace muzea mají zelenou

17. října 2017 8:32. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Hradecko-pardubická aglomerace poskytne další dotace z Evropské unie na významné východočeské projekty. S podporou evropských peněz může počítat stavba cyklostezky z Hradce Králové do Pardubic, či rekonstrukce královéhradeckého Muzea východních Čech, ze kterého bude po přestavbě v horní části umožněn výhled na město.

„Realizace části cyklostezky HK – Vysoká by měla být zahájena v únoru či březnu 2018, a to v závislosti na klimatických podmínkách. O dalších úsecích jsou vedena intenzivní jednání. V úseku mezi Vysokou a Opatovicemi bylo zahájeno projektování, přičemž realizaci lze očekávat během roku 2019. Ve stejném stavu připravenosti je také část vedoucí z Dřítče do Němčic. Nejhorší situace je v případě úseku Opatovice – Dříteč, který se začne projektovat nejdříve v roce 2018,“ prozradil náměstek primátora města Hradec Králové Jindřich Vedlich.

Komunikace pro cyklisty mezi Hradcem Králové a Vysokou nad Labem bude zhruba pět kilometrů dlouhá a Unie na ni přispěje 34 miliony korun.

Její trasa povede od Labské louky v Třebši, poté kolem starého ramene Labe, podél břehu řeky až ke splavu u Vysoké nad Labem, odkud zabočí ke zdejšímu fotbalovému hřišti a skončí u zastávky MHD Vysoká nad Labem, hostinec.

Současně získá Hradec peníze i pro další projekt. Město získalo dotaci ve výši 76,5 milionů korun pro revitalizaci budovy Muzea východních Čech.

„V rámci projektu bude řešen nevyhovující stavebně-technický stav některých konstrukcí a nevhodné zásahy, které byly na objektu provedeny v minulých letech. Součástí revitalizace bude také zpřístupnění terasy v nejvyšším podlaží objektu s krásnou vyhlídkou na staré město,“ popisuje vedoucí odboru strategického plánování a projektového řízení Karel Vít.

Celkem na tyto dva schválené projekty přijde 110,5 mil. Kč.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU