Přidat na Seznam.cz



Nejen Kaufland. U Milety vyroste i administrativní komplex

22. října 2017 18:17. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY

HRADEC KRÁLOVÉ – Kromě prodejny Kauflandu, o které jsme před časem psali (Kaufland u Milety), vyroste v této lokalitě ještě administrativní komplex o 6 podlažích. Vizualizace, které má nyní redakce od společnosti provádějící výstavbu k dispozici jsou již celkem zřetelné. V přízemí bude obchodní část, od prvního patra kanceláře, před objektem park s fontánou.

„Projekt je větší než jen stavba Kauflandu a zahrnuje ještě další tři administrativní budovy a první etapu přilehlého parku. Na střeše každé z budov bude navíc zeleň, což byl jeden z požadavků obyvatel protějšího bytového domu,“ sdělila společnost FI Development.

„Zdejší území je určeno pro administrativu a obchod. Pro obchodní plochy je vždy důležitý hlavní prodejce potravin, který na sebe naváže další nájemníky v projektu. Další obchodní plochy budou tak ještě v parteru administrativních budov. Bez obchodních ploch by celý komplex fungoval jen od rána do pozdějšího odpoledne a navečer by se opozdilý zaměstnanec bál jít areálem domů. Komplex, včetně veřejného prostoru, by byl jednoduše mrtvý. Pro fungující a životaschopný projekt je nutná kombinace administrativy, obchodu, služeb, restaurací, fitcentra apod.,“ dodala společnost FI Development.

Směrem od křižovatky Mileta tak budou vidět zprvu kancelářské budovy, za kterými bude ukrytý samostatně stojící Kaufland. Společnost počítala, že by v administrativní budově našla místo ČSOB, ta ale nakonec dala přednost městské lokalitě u Aldisu.

Škoda jen, že administrativní budovy budou mít pouze 6 podlaží, do této lokality by se hodila i nějaká vyšší a vizuálně zajímavá stavba klidně i o 16 podlažích. Vysoké budovy mají v Hradci zřejmě stopku.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí