Přidat na Seznam.cz



Nejnovější vizualizace Rieger Plaza. Černigov to má nahnuté

21. listopadu 2017 7:00. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Projekt s názvem Rieger Plaza, který má vyrůst po současném hotelu Černigov, se blíží pomalu do finále. Společnost CPI nedávno zveřejnila video (níže v článku) a představila veřejnosti celkový pohled na realitu hradeckého přednádraží. Projekt má tvar jakési ulity, která se táhne podél ulic s dominantní hotelovou částí, i když ne tak vysokou jako Černigov.

Mnohým Hradečákům bude současný hotel jistě chybět, jde taky o nejvyšší hradeckou budovu, dá se říct i dominantu, která je vidět z velké dálky, bohužel se nepodařilo v novém projektu jeho výšku dorovnat, bude zhruba o pět pater nižší.

Město by ve svých plánech mělo myslet i na to, aby rostlo do výšky, každá část města má určitý výškový limit, kam mohou stavby růst, ale pokud budou všechny stavby jen průměrně veliké, budou zde v budoucnu chybět nějaké dominantní a výškové stavby. Bílá věž tak zůstane v tomto ohledu osamocena.



Společnost CPI plánuje, že by mohla začít s demolicí současného hotelu v roce 2018 či v o něco pozdějším termínu. Demoliční výměr na hotel Černigov je již vydaný, společnost ale čeká na vydání stavebního povolení pro nový projekt, aby mohla začít rovnou stavět.

Mohlo by to totiž dopadnout jako s projektem centra Generali na Gočárově třídě, společnost zde zbourala vilu, ale během několika let stále nezahájila výstavbu. Je zde jen plot a opuštěná plocha. Podle aktuálního vyjádření společnosti Generali se čeká, až budou obě stavební povolení kompletní, na první stavbu po zbourané vile již je vydané, na druhou stavbu, která vyroste u vily Aničky stále běží povolovací proces.

Hotel Černigov, chvíli také Amber, byl pojmenován podle ukrajinského města Černihiv, i když původně měl nést název Regina, vyrostl na místě několika tehdejších domů v letech 1968-1975 a s výškou 55 metrů se zařadil mezi nejvyšší dominanty města.

V novém projektu půjde o hotelovou část se 162 pokoji ve čtyřhvězdičkovém hotelu Clarion, kongresový sál pojme až 700 osob, administrativní části budou s rozměry přes 12 tisíc metrů čtverečních a obchody s plochou pod 2 tisíce metry čtverečních v parteru ulice. Pro podzemní parkování zde bude postaveno na 241 parkovacích míst.

Společnost CPI představila také video, které podrobně projekt zabírá z různých stran a ukazuje ho v komplexní podobě ze všech pohledů.



Vítězný návrh nového projektu vzešel z architektonické soutěže a vyhrálo ji studio Schindler Seko Architects. Společnost CPI řešila, zda se dá současný hotel přestavět, tak jako třeba v Českých Budějovicích, prý ale kvůli vnitřním dispozicím to nebude možné. Současný hotel není podle společnosti schopen nabídnout ubytování úrovně pro 21. století.

Celý komplex by se mohl dokončit do roku 2021-2022.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí