Přidat na Seznam.cz



Hradec se vánočně rozsvítí 2. prosince. Bude mít 3 stromky

28. listopadu 2017 12:29. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Poprvé se město rozzáří v podvečer adventu v sobotu 2. prosince, v té době již u Muzea východních Čech budou probíhat tradiční trhy. Vánoční výzdoba bude Hradec zdobit až do Tří králů, čili do 6. ledna. V ulicích Hradce jsou již nainstalovány vánoční motivy a dekorace. V těchto dnech probíhá dovážka vánočních stromů a jejich umístění.

„V úterý ráno došlo ke kácení vánočního stromu v Myslbekově ulici, strom byl dopraven a instalován na Velkém náměstí. Během poledne technika přejela do Holohlav, dojde zde ke kácení a naložení stromu,“ popisují Technické služby města Hradec Králové.

V nočních hodinách z 28. 11. na 29. 11. se přepraví jehličnan z Holohlav na Masarykovo náměstí, se stromem se pojede v noci až na náměstí – vjezd v okolí bude vyklizen už v úterý večer pro zajištění bezpečného průjezdu soupravy s vánočním stromem.

„Ve středu ihned po rozednění v době kolem sedmé ranní proběhne instalace stromu na Masarykově náměstí, poté proběhne přejezd do Stěžer a následné další kácení, v pořadí třetí strom bude dovezen na náměstí 28.října,“ dodávají TSHK.

Vánoční stromy včetně slavnostního osvětlení ve městě budou rozsvíceny v předvečer první adventní neděle dne 2. prosince. Přibližná hodina bude upřesněna, ale bude to zkrátka někdy v době setmění.

„Vánoční výzdoba se oproti předchozím letům nijak zásadně nezmění. Kompletně se musí nazdobit 44 vzrostlých stromů, kde bude zavěšeno téměř 5,5 tisíce žárovek. Na sloupy veřejného osvětlení se umístí 157 dekoračních motivů v podobě sněhových vloček, svící, oblouků s vločkami a podobně,“ popisuje Tomáš Pospíšil z hradeckých technických služeb.

Hradečané se mohou tak jako každý rok těšit na tři vzrostlé řezané stromy na třech hradeckých náměstích – Velkém, 28. října a Masarykově náměstí, kde bude stát nejvyšší strom.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí