Přidat na Seznam.cz



Ohňostroj na Nový rok rozzáří Hradec Králové

26. prosince 2017 8:30. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Novoroční ohňostroj vypukne v pondělí 1. ledna 2018 od 18 hodin. Na Velkém náměstí se bude podávat teplý punč, čaj a nesmí chybět ani tradiční čočková polévka. Celý program odstartuje už kolem 16. hodiny promítáním reportáží města z roku 2017, následně bude mít projev primátor města Zdeněk Fink. Vyvrcholením bude ohňostroj.

„Ohňostroj 2018 se ponese v duchu tématiky výročí 25 let od obnovy samostatného českého státu a 100 let od vzniku samostatného československého státu. Tentokrát budou znít klasiky Smetany a Dvořáka, zazní hudební koláž z Mé vlasti a Slovanských tanců,“ prozradil Miroslav Franc z Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti.

Návštěvníci se nemusí obávat toho, že by ohňostroj trval jen 73 vteřin jako v roce 2016, který se zapsal do historie pro svoji délku. Ten aktuální by měl trvat 8 minut.

Na slavnosti prvního dne roku 2018 bude posílena i MHD. Týká se to častějších spojů u linek č. 7 a 18. Velkokapacitní kloubové vozy budou nasazeny na linky č. 2, 6, 27 a 33.

V době od 17 do 18 hodin bude jezdit sedmička v intervalu cca. 15 minut a osmnáctka v intervalu cca. 10 minut v rámci HK.

Po skončení ohňostroje budou jezdit do 19 hodin mimořádné posilové spoje, u linky 7 od Muzea do Malšovic a linky 18 z Magistrátu města a Adalbertina na Podzámčí.

Podle předpovědi počasí má být na Nový rok zataženo až oblačno, ojediněle se může objevit i déšť. Teploty mají být kolem 5 stupňů Celsia.

V rychlé anketě provedené na FB události se nejvíce lidí na ohňostroj už moc těší, další početný zástup zároveň doufá, že bude trvat déle než 73 vteřin, část hlasujících má už chuť na čočkovou polévku a punč, v závěru pak několik lidí bude uklidňovat svého čtyřnohého mazlíčka, aby se ostatní slavící mohli pobavit na úkor jeho vyděšení.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU