Přidat na Seznam.cz



V Hradci mimořádně zastavilo Pendolino. Koridor stál

5. ledna 2018 11:37. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Ranní smrtelná nehoda na hlavním koridoru u Pardubic, kde vlak u zastávky Černá za Bory smetl mladou ženu, která zřejmě přecházela koleje, si vyžádala odklony vlaků. Vlak SC 512 Pendolino tak musel jet odklonem přes Choceň, Týniště nad Orlicí a mimořádně zastavil na hlavním nádraží v Hradci Králové, odkud na něj z Pardubic přijel přípojný osobní vlak.

Pro cestující to muselo být pořádné překvapení, když jim místo lokálky do Jičína, přijelo na nástupiště Pendolino. Vlak SC 512 vyjel z Bohumína a pokračuje až do Františkových Lázní, s 80 minutovým zpožděním.

Stejnou odklonovou trasu využil i EC 282 Metropolitan Slovenská strela na své cestě z Bratislavy do Prahy. I tento vlak mimořádně zastavil ve stanici hlavní nádraží Hradec Králové, jak uvedl web Českých drah.

V případě mimořádných událostí na hlavním koridoru se jako záložní trasa používá trať přes Hradec, v budoucnu by tuto variantu měla vylepšit dvoukolejka. I s možností vedení některých pravidelných spojů.

DVOUKOLEJKA PARDUBICE – HRADEC KRÁLOVÉ
DVOUKOLEJKA VELKÝ OSEK – HK – CHOCEŇ

Dříve přes hradecké hlavní nádraží probíhal i mezinárodní provoz, cestovalo se vlaky do destinací jako Wroclaw, Poznaň, Varšava, Gdyně, Bratislava, Košice i Moskva, ale ta má už poněkud časnější datum provozu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU