Přidat na Seznam.cz



Koridor zkolaboval. Dvě Pendolina musela přes Hradec

14. ledna 2018 11:23. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Pendolino na hlavním nádraží v Hradci Králové / Foto: Twitter.com/jezinek

HRADEC KRÁLOVÉ – Během pár dnů další výluka na hlavním koridoru. Tentokrát je příčinou závada na zabezpečovacím zařízení ve stanici Pardubice, kde nešel od rána proud. Tím koridor zkolaboval. Dvojice vlaků SC Pendolino 505 a 512 tak musela využít odklon přes Týniště nad Orlicí, Hradec Králové, Chlumec nad Cidlinou, Nymburk a přes Sadskou do Prahy.

Oba odkloněné vlaky zastavily mimořádně ve stanici Hradec Králové hlavní nádraží. Odklon 5. ledna se týkal vlaku SC 512 Pendolino, cestující měli štěstí na změnu trasy i tentokrát. V Hradci stavělo před devátou hodinou. Spoj vyjel ráno z Bohumína a pokračuje až do Františkových Lázní, se zpožděním více než 80 minut.

Další spoj SC 505 Pendolino jede z Chebu do Ostravy. V Hradci stavělo po 11. hodině dopolední. Má zpoždění více než 60 minut.

„Probíhá mimořádnost v dálkové dopravě v úseku Kostěnice – Přelouč sníženou rychlostí. Důvodem je výpadek proudu ve stanici Pardubice hl. n., průjezd je značně omezen. Postupně kolem půl desáté obnovován provoz. Některé osobní vlaky jsou zrušeny,“ komentují situaci na železnici České dráhy.

Stála také trať mezi Hradcem a Pardubicemi. Některé osobní vlaky mezi městy nevyjely vůbec, stejně tak jako na koridoru.

Co je příčinou výpadku proudu ve stanici Pardubice hl. n. šetří Správa dopravní a železniční cesty. Provoz je již částečně obnoven.

Některé další expresy dosahují zpoždění od 30 do 150 minut, potíže se dotýkají zhruba 30 spojů. Během několika dnů tak už muselo využít záložní trať několik vlaků při mimořádnostech na hlavní trati.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí