Přidat na Seznam.cz



Na rozhraní Věkoš a Pouchova vyroste nová sportovní hala

5. února 2018 11:54. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY

Stará budova TJ Sokol Pouchov půjde k zemi

HK (VĚKOŠE, POUCHOV) – Na novostavbu tělocvičné sportovní haly se mohou těšit obyvatelé Věkoš a Pouchova. Stávající stará budova bude zbourána, místo ní vyroste zbrusu nová tělocvična. V projektu se počítá podél ulice K Sokolovně i s výstavbou nových parkovacích míst, má jich být 28 z toho 2 vyhrazené pro handicapované. Dalších 23 míst má být ještě před halou.

Navýšení počtu parkovacích míst v ulici souvisí s potřebami obyvatel bytových domů v bezprostřední blízkosti sportovního areálu.

Nová tělocvičná hala TJ Sokol Pouchov bude dle projektu obsahovat jedno velké kryté sportovní hřiště s vyšrafovanými značkami speciálně pro basketbal, tenis, badminton a volejbal. V prvním patře bude umístěna galerie, kde bude 60 míst k sezení.

Muži i ženy budou mít k dispozici 2+2 šatny, ve kterých budou umístěny také umývárny a toalety. Kromě sportovního hřiště se v objektu bude nacházet ještě menší sál s cvičebnou pro cvičení jógy, rodičů s dětmi apod.

Dále zde bude kancelář se zasedací místností, kuchyňka, ošetřovna, sklad cvičebního nářadí, kotelna, technické zázemí a venkovní plocha pro cvičení venku.

Součástí venkovního areálu zůstane také zdejší softbalové hřiště, jediné v Hradci, hřiště pro plážový volejbal a dvě antuková hřiště.

Zdejší sportovní areál je využíván kromě členů místní sokolské jednoty i dalšími obyvateli města a školskými zařízeními.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU