Přidat na Seznam.cz



HRADEC KRÁLOVÉ – České dráhy rozšiřují od 1. března nabídku drobného občerstvení servírovaného na místa cestujícím formou tzv. minibaru o další rychlíky mezi Prahou a Hradcem Králové a opačně. Linka R 10 tak bude v tomto úseku službou ČD Minibar pokryta již kompletně. České dráhy nabízí teplé nápoje, jako je káva nebo čaj, z minibaru již od 10 Kč.

„Podle našich průzkumů mají cestující ve vlacích největší zájem o služby Wi-Fi připojení k internetu a o nabídku drobného občerstvení. Proto obě služby postupně rozšiřujeme do dalších spojů. ČD Minibar nabízí například kávu, čaj ale i malý snack, který cestující ocení při delších i kratších cestách,“ řekl Michal Štěpán, člen představenstva ČD odpovědný za osobní dopravu.

Že o službu je zájem, potvrzují i aktuální prodejní výsledky. Na lince R 10 z Prahy do Hradce za uplynulé tři měsíce prodali stevardi téměř 9 500 kávových produktů. Populární je pak i rozpékané nebo balené pečivo, to si zakoupilo přes 4000 cestujících a třetí nejžádanější položkou je pivo – různých druhů (alkoholických i nealkoholických) se během prosince, ledna a února prodalo přes 3000 kusů.

„Našim cílem je, aby nabídka ČD Minibaru byla co nejvíce využívaná a dostupná pro všechny cestující,“ doplnil Michal Štěpán.

V nabídce jsou teplé nápoje (káva, čaj), již od 10 Kč, nealkoholické chlazené nápoje od 12 Kč a pivo od 23 Kč. Drobné občerstvení zahrnuje například sladké i slané pečivo Minit od 17 Kč, ale i přesnídávky (14 Kč), Tatranky (10 Kč), nebo Jerky – sušené maso (28 Kč).

Zavedení služby minibar ve všech spojích na lince R 10 v úseku mezi Prahou a Hradcem Králové znamená nárůst na celkem 31 spojů, v sobotu a neděli pak ČD počítají s nasazením na 27 vlaků.

ČD Minibar představuje malý vozík upravený pro servírování drobného občerstvení ve vlaku přímo na místech cestujících. Stevard během jízdy vlaku opakovaně prochází soupravou a nabízí cestujícím občerstvení. Ti, kteří nechtějí čekat, mohou jít stevardovi naproti a občerstvení si přinést na své místo hned. Nabídka občerstvení je omezená kapacitou servírovacího vozíku a zázemím pro minibar ve vlaku. Ve vybraných nástupních stanicích, kde to pobyt vlaku umožňuje, je sortiment doplňován.

Cesta rychlíkem nyní do Prahy trvá 1 hodinu a 41 minut, to je doba minimálně na dva minibary, po modernizaci trati mezi Velkým Osekem a Hradcem s rychlostí 160 km/h, by se čas cesty měl zkrátit pod jednu hodinu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí