Přidat na Seznam.cz



Tesco prodalo obchodní dům. Koupil ho majitel Atria

6. března 2018 15:30. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Britský řetězec Tesco podle informací deníku E15 již prodal svůj obchodním dům v centru Hradce. O tom, že se chystá jeho prodej, jsme informovali v loňském roce. OD Tesco koupila společnost Amádeus Real, která je vlastníkem sousedního centra Atrium. Jde o logický krok, oba objekty může nový vlastník lépe vzájemně spojit.

Na Atrium navíc dopadla v posledních měsících konkurence z otevření nedalekého Auparku, někteří nájemci přešli právě sem.

K dispozici bude mít nový majitel nyní daleko více místa pro rozvoj nových ploch. Mohl by se pustit i do rekonstrukce zevnějšku a renovace vnitřku obchodního domu, který vypadá vedle novějšího Atria sešle. Mohl by jejich siluety i barevně sjednotit. Oživit by mohl prostor i novými obchody, Tesco by pak případně mohlo zůstat dole jen jako supermarket.

Tesco ale zřejmě zůstane v objektu zatím dál v nájmu. Například v Plzni po akvizici Tesco z obchodního domu odešlo a místo něj se volné plochy ujal Lidl.

Celá transakce koupě nového objektu se mohla vyšplhat až na půl miliardy Kč.

Obchodní dům Prior otevřel v roce 1981 a stal se se svými 7 200 m² prodejní a více než 9 000 m² užitkové plochy 4. největším obchodním domem v tehdejší ČSSR. V 90. letech zde krátce působil americký K-Mart, v roce 1998 se stalo jeho majitelem britské Tesco. Po dvaceti letech jako vlastník zdejšího domu končí.

Uzel u Tesca funguje jako přestupní bod s největší koncentrací lidí v Hradci, kteří se tu denně pohybují. Právě cesta mezi hlavním nádražím a Baťkovým náměstím u Centrálu patří mezi hlavní pěší proudy ve městě.

Atrium bylo otevřeno v roce 2009 a co do velikosti jde o třetí největší centrum v Hradci.

Už delší čas se spekuluje o prodeji budovy hypermarketu Tesco v Hradubické obchodní zóně, který společnost Tesco vyčlenila z celku k možnému budoucímu prodeji jako samostatný subjekt.

Naposledy se v Hradci klasický hypermarket postavil v roce 2004, kdy otevřel Kaufland, od té doby vznikla řada menších diskontů a jiných prodejen. Dalšími hypermarkety mohou být do několika let druhý Kaufland u Milety a také řetězec Globus, který o Hradec delší čas usiluje. Jeho příchodu, i když je tu již mnoho marketů, jsou lidé ve velké míře nakloněni.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí