Přidat na Seznam.cz



Vyjede nová autobusová linka z Hradce do Splitu

10. května 2018 7:09. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, VEŘEJNÁ DOPRAVA, VOLNÝ ČAS

HRADEC KRÁLOVÉ, JADRAN – Dopravní podnik přichystal novou autobusovou linku z Hradce Králové do Splitu na pobřeží Jaderského moře. Do druhého největšího města Chorvatska, se letos mohou cestující vypravit i autobusy DP. Podnik získal s platností od 1. června 2018 licenci na provozování mezinárodní letní autobusové linky HK – Split.

„Do Chorvatska se přímo z Hradce Králové dostanou cestující už od 29. června letošního roku, jezdit se bude 1x týdně vždy v pátek do konce prázdnin – poslední autobus pojede 31. srpna. Linka bude vyjíždět v pátek v 18.30 hodin z Hradce Králové (Terminál hromadné dopravy F3 ) s dalšími zastávkami v Pardubicích (autobusové nádraží st. 1) a ve Svitavách (autobusové nádraží – „výstupní hrana“). Zpět do Hradce Králové vyjedou autobusy z autobusového nádraží ve Splitu v sobotu ve 20.30 hodin. Trasa povede přes Slovensko a Maďarsko,“ představuje novou letní trasu dopravní podnik.

Na lince bude jezdit jeden z nejnovějších autobusů zn. MAN, kterým DP disponuje. Na jeho palubě je samozřejmostí moderní servis v podobě občerstvení (studené a teplé nápoje), WC, DVD, Wi-Fi a klimatizace.

Rezervační systém s platbou jízdenky bude možný přes internet pomocí systému IDOS.

„Od začátku května by měla být linka v systému IDOS a tím se rozběhl i rezervační systém,“ uvedl Luděk Mimra, vedoucí zájezdové dopravy DP.

Jednosměrnou cestu pořídíte za 69 EUR/1699 Kč/299 PLN. Při nákupu minimálně 4ks obousměrného jízdného poskytujeme zvýhodněné jízdné na jednu cestu za 59 EUR/1499 Kč/249 PLN. Platbu je také možné uskutečnit přímo na místě v hotovosti nebo kartou – bez předešlé rezervace je možné, že autobus bude již plně obsazen.

Split ležící ve střední Dalmácii na břehu Jaderského moře je spolu s Rijekou a Zadarem jedním z hlavních chorvatských přístavů. Samotný autobusový terminál ve Splitu se nachází přibližně 0,7 km od samotného centra města.

„V případě zájmu a úspěšného provozu předpokládáme, že bude linka v provozu i v dalších letech,“ dodává hradecký dopravní podnik.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí