Přidat na Seznam.cz



Hradec bude hrát NBL. Basketbalisté se probojovali mezi elitu

14. května 2018 14:32. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Basketbalisté Hradce se radují z postupu / Foto: bkhk.cz

HRADEC KRÁLOVÉ – Jak se říká, do třetice všeho dobrého. To ale neplatí pro basketbalisty, jejich úspěch se počítá až na čtvrtý pokus. Třikrát to předtím jen těsně nevyšlo, tentokrát už basketbalisté hradeckého Sokola postupují do nejvyšší české soutěže NBL. V baráži, v nervy drásajícím finiši a ještě navíc v prodloužení, porazili Jindřichův Hradec 102:91.

Díky lepšímu skóre ze dvou vzájemných zápasů tak postupují Královští sokoli Hradec Králové. První utkání skončilo 96:93 pro Jindřichův Hradec, druhé zase 84:81 pro Hradec Králové, skóre tak bylo pro oba stejné, muselo rozhodnout prodloužení. V něm hradečtí nastříleli 18 bodů, Jindřichův Hradec jen 10. Radost naplněné třebešské haly společně s hráči na palubovce mohla propuknout naplno.

„Hradec vstupuje do nejvyšší basketbalové soutěže znovu po 25 letech. Gratulace všem hráčům, trenérům, realizačnímu týmu i vedení oddílu,“ uvádí oficiální stránky klubu.

Na Hradec čeká v NBL celkem 11 soupeřů – Nymburk, Pardubice (bude derby), Opava, Děčín, Svitavy, Olomoucko, Ústí nad Labem, Kolín, USK Praha, Brno a Ostrava.

V předchozích letech se Hradec marně pokoušel postoupit, někdy chybělo i kousek štěstí, bylo to vždy těsné vítězství soupeře, nyní Hradec slaví vytoužený postup a bude hrát stejně jako basketbalistky, nejvyšší soutěž. V druhé lize basketbalisté Královských sokolů řadu let dominovali, postup je tak po zásluze odměněn sladkou tečkou.

„Můžu být jen a jen šťastný a hrdý na kluky, že to dokázali. Výhra, obhájení prvního místa v soutěži, byla jen postupovým krůčkem. Teď už můžeme s čistým svědomím říct, že sezóna 2017 – 2018 byla úspěšná a své cíle jsme si splnili. Jsme rádi, že jsme naplnili halu v Třebši diváky téměř do posledního místa a mohli s společně s námi vychutnat radost z postupu,“ řekl po zápase trenér Lubomír Peterka.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí