Přidat na Seznam.cz



Stavba cyklostezky z HK do Vysoké začne v červnu

15. května 2018 11:23. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

HK – Nové cyklostezce z krajského města do Vysoké nad Labem se konečně podařilo získat dotaci z evropských fondů, stavba by tak měla v červnu začít. Pětikilometrový úsek má všechna potřebná povolení i vybraného dodavatele stavby. Celkové náklady na tuto investici jsou 31,5 mil. Kč, dotace je 27 milionů, zbytek tvoří příspěvky města Hradce Králové a Královéhradeckého kraje.

„Máme poslední zbývající střípek mozaiky příprav stavby cyklostezky z Hradce Králové do Vysoké nad Labem. Tento úsek ´stezky mechu a perníku´, která propojí východočeská krajská města, měl již vyřešené výkupy pozemků, platné stavební povolení i vybranou stavební firmu. Chybělo jen schválení dotace, jejíž získání bylo podmínkou pro samotnou stavbu,“ řekl Jindřich Vedlich, náměstek primátora odpovědný za městské investice.

Město Hradec Králové se na této investici podílí dvěma miliony korun.

Nová cyklostezka povede z hradecké Třebše podél Labe a končit bude ve Vysoké nad Labem u tělocvičny. Již během května by měly začít přípravné práce v lokalitě, samotná stavba je připravovaná na červen.

Bezpečné propojení pro chodce a cyklisty, které propojí Hradec Králové a Vysokou nad Labem, by mělo být v hotové ještě do konce tohoto roku.

Kompletní cyklostezka povede časem kolem Kunětické hory až do Pardubic.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí