Přidat na Seznam.cz



Na Pouchově hořel panelák. Byt chytl od zásuvky

22. května 2018 12:24. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Ohořelý byt panelového domu na Pouchově

HRADEC KRÁLOVÉ – Stačila chvíle a část bytu v panelovém domě na Pouchově byla v plamenech. Požár vznikl v prostoru ložnice, vyšetřovatel po ohledání místa zjistil, že událost způsobila technická závada na elektroinstalaci od zásuvky. Škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun. Při požáru byl lehce zraněn jeden ze zasahujících hasičů.

Celkem čtyři jednotky požární ochrany likvidovaly v pondělí 21. května dopoledne požár v bytě v Pouchovské ulici v Hradci Králové.

„Událost byla na krajské operační a informační středisko ohlášena v 09:32 hod. Na místo okamžitě vyrazili hasiči z obou hradeckých stanic HZS U Přívozu a Pražská. Dále byli na místo povoláni dobrovolní hasiči z Plácků a Malšovy Lhoty,“ uvedla Martina Götzová, tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje.

Celý byt byl po příjezdu hasičů silně zakouřený, ale požár se mimo ložnici naštěstí nerozšířil. Hasiči prozkoumali místo zásahu a zahájili hasební práce pomocí vysokotlakého proudu. Do bytu se dostali vchodovými dveřmi a přes balkon pomocí nastavovacího žebříku.

„V bytě se v době zásahu už nikdo z obyvatel nenacházel. Požár poškodil vybavení ložnice a také poničil plastové okno, o které se poté lehce zranil jeden ze zasahujících hasičů. Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun, díky zásahu hasičů byly uchráněny hodnoty ve výši asi 500 tisíc korun,“ dodala Martina Götzová.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU