Přidat na Seznam.cz



Záchranka v Hradci nestíhala. Otrávit se mohla až stovka lidí

5. června 2018 21:18. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, KRIZE

Záchranná služba

HRADEC KRÁLOVÉ – Záchranná služba měla perné úterý, kvůli zvracením a průjmům svážela jednoho pacienta za druhým. Na emergency se tak dostavilo více než 40 osob kvůli intoxikaci z jídla, které snědli v jednom z hradeckých rychlých občerstvení v centru města. Pravděpodobně se jednalo o tortillu, kebab či gyros. Někteří skončili na infekčním oddělení.

Lidé s lehčím průběhem obtíží zůstali na nějakou dobu na pohotovosti, zdravotníci jim nasadili kapačky. Ti s horším průběhem intoxikace si převzalo lůžkové oddělení infekčního pavilonu, kde se o ně postaral odborný tým zdejší kliniky, který je na takové věci připraven. Podobný nápor pacientů s tak akutními problémy nemocnice dlouho nepamatuje, vše ale zvládla a nemusela zavést ani krizový plán.

Lidé si stěžovali na křeče, zvracení a následný průjem, vše přišlo během chvíle, intoxikace jídlem tak musela být veliká. Nejpravděpodobněji se jednalo o tortillu plněnou masem.

Na případ jako první upozornila ve večerních zprávách FTV Prima. Následně lékaři kontaktovali hygienickou stanici, která provedla v rychlém občerstvení kontrolu podávaného jídla, stěry a provozovnu již uzavřela. Dle informací se mělo jednat o bistro Maxim Grill House v ulici V Kopečku.

Podle televize se tam během pondělí a úterý mohlo najíst 100 a více lidí. Většinou se intoxikace projevila už po několika málo hodinách od požití jídla, maximálně do 24 hodin. Někteří z nakažených třeba zatím nemuseli vyhledat odbornou pomoc zdravotníků, proto otrávených mohlo být i více. Je možné, že ještě řada lidí může vyhledat nemocniční péči.

Všem pacientům by se do několika hodin, maximálně dnů, mělo udělat lépe. Více informací k případu najdete v aktualizovaném článku ZDE.

Současná budova infekčního oddělení by v příštích letech měla projít rekonstrukcí, kvůli rostoucímu počtu různých infekčních onemocnění. Pavilon je totiž notně zastaralý a nebyl ještě modernizován.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí