Přidat na Seznam.cz



Hradec vyjede do Splitu. Škoda, že ne rovnou letecky

28. června 2018 13:29. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Kde má v létě Česko takřka druhý domov? Na pláži u Jadranu. Proto v pátek 29. června vyjede z Hradce poprvé přímá autobusová linka do chorvatského Splitu. Podle údajů z rezervačního systému je v autobuse ještě dostatek míst, první spoj je zaplněn asi tak z poloviny. Autobus zastaví ještě v Pardubicích a Svitavách.

Poté přes přechody Břeclav, Bratislava-Čunovo (SK), Rédics (HU) a Petišovci (SL) dorazí k Varaždinu, obkrouží Záhřeb a dorazí až na Jadran.

Autobus vyjede vždy v pátek v 18:30 až do 31. srpna 2018. Ve Splitu bude končit na autobusovém nádraží, měl by tam dorazit podle jízdního řádu v sobotu o půl desáté ráno.

„Zpět do Hradce Králové vyjedou autobusy z autobusového nádraží ve Splitu každou sobotu v 20:30. Na této pravidelné lince se můžete těšit na jeden z nejnovějších autobusů, kterými DP disponuje. Na palubě autobusu je moderní servis v podobě občerstvení (studené a teplé nápoje), WC, DVD, Wi-Fi a klimatizace,“ uvedl dopravní podnik.

Cestující sveze úplně nový autobus MAN, který dopravní podnik obdržel teprve v červnu. Cena jedné jízdenky stojí 1699 Kč.

Nový spoj tak rozšíří spojení k moři, škoda jen, že to není letecký spoj, královéhradecké letiště na podobné spojení čeká.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí