Přidat na Seznam.cz



Stadion se posunul kupředu, postaví se nejprve 2 tribuny

18. července 2018 7:33. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Mimořádné úterní zastupitelstvo učinilo mimořádný počin, který v dějinách Hradce nemá obdoby. Zastupitelé totiž schválili vyhlášení veřejné soutěže na dodavatele první části stavby nového stadionu v Malšovicích. Do tak pokročilé fáze se stadion v Hradci ještě nikdy nedostal. Pokud vše půjde podle plánu, mohlo by se začít stavět zkraje roku 2019.

V první etapě vyroste tribuna směrem ke koupališti Flošna, která se stane hlavní tribunou s veškerým zázemím pro klub, hráče, fanoušky a novináře. Bývalá tribuna je již od minulého roku zbouraná, nyní se zde povaluje jen zemina. V rámci stavby se k této tribuně postaví ještě jedna boční – severní tribuna směrem k Orlici pro domácí fanoušky za brankou.

Dále se v této fázi postaví i nová hrací plocha, nová modernizovaná lízátka a parkoviště.

„V prvním kole se bude posuzovat kvalifikace uchazečů, to znamená jeho schopnost postavit stadion kvalitně a v termínech. K podání cenových nabídek budou ve druhém kole pak vyzváni pouze ti, kteří požadovanou kvalifikaci řádně prokáží,“ sdělil Jindřich Vedlich, náměstek primátora odpovědný za investice ve městě.


Vítěz výběrového řízení by měl být znám na přelomu roku. Pokud se podaří firmu vybrat bez větších komplikací, bude podepsána smlouva a se stavbou by se mělo začít hned zkraje roku 2019.

O komplikace není v Hradci při stavbách nouze – ty mohou nastat jak při výběru stavební firmy, tak ale i při samotné stavbě takového projektu, což doufejme nenastane.

Provedení první etapy výstavby by mělo trvat 24 měsíců od předání staveniště. Zároveň se budou připravovat další etapy: výstavba jižní tribuny ke Gočárově okruhu, kde najde zázemí Policie ČR a v samotném závěru stavba východní tribuny (té současné se zázemím) a oplocení.

// Projekt: Malšovická aréna

„Je to historický moment, do téhle fáze se rekonstrukce stadionu v Hradci ještě nikdy předtím nedostala. Věříme, že tento krok bude potřebným pozitivním impulzem pro klub, fanoušky i partnery,“ okomentoval rozhodnutí zastupitelstva Richard Jukl, místopředseda představenstva FC Hradec Králové, který je členem hodnotící komise projektu.

První etapa pro stadion je tak zajištěna, na podzim se ale možná obmění zastupitelstvo a je otázkou, v jakém bude složení a jaká pak bude jeho další podpora, ideálně by se tak celý stadion mohl dokončit kolem roku 2024.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí