Přidat na Seznam.cz



Nový americký diner otevře v Hradci v druhé půlce léta

19. července 2018 14:16. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – V západní části Hradce při silnici I/11 by se měla ve druhé polovině léta otevřít nová čerpací stanice s restaurací EB Diners v takzvaném retro stylu Ameriky 50. let. O otevření jsme informovali již zkraje tohoto roku, nakonec se všechna povolení protáhla na více než půlrok. Poslední povolení souvisí s úpravou provozu a dopravním značením k areálu.

Společnost o předpokládaném otevření ve druhé polovině léta informovala na svých stránkách. Je vyvěšena také nabídka práce do nové čerpací stanice i na pozice do dineru.

„Pro všechny příznivce, kteří už déle čekají na otevření EB Diners v Hradci Králové, máme dobrou zprávu, ve druhé polovině tohoto léta by již mělo být otevřeno“ uvedl gastronomický koncept, ale přesné datum ještě není známo.

Typově podobné burgery, které se zde budou podávat, se nacházejí na jídelních lístcích v Hradci v řadě podnicích, třeba v Burgrárně, na Palmovce či v Localisu. V dineru je to rozšířeno ještě o dobový interiér s atmosférou staré Ameriky a nabídkou dalších specialit jako grilovaná žebra, steaky, šejky, sendviče, polévky apod.

„Koncept dineru je v Česku poměrně nový, často nejsou provozovny koncipovány u silnice, ale pouze s tímto tématem pracují,“ řekl designer podniku Tomáš Dočkal.

Čerpací stanice s dinerem je umístěna ve Svobodných Dvorech na straně cesty od kruhového objezdu u ČKD směrem do Kuklen k dálnici D11.

Servíruje se zde jídlo od snídaní, přes obědy až po pozdní večeře, vše doplňují krásné servírky v kostýmech, chrom a nerez, art deco elementy, formica na stolech, sedačky z autobusu a v neposlední řadě styl 1950 USA, kdy dinery zažívaly největší boom a tvořily součást americké kultury a historie a definovaly standard kvalitních fast-foodů pro celý svět.

Hradecký diner roste již přes rok, dlouhou ale čekal na všechna povolení, o tom by mohl vyprávět i řetězec CrossCafe, který chtěl mít provozovnu na rušné Koutníkově ulici. Už před mnoha týdny tam zmizela i původní reklama upozorňující na nový CrossCafe Drive.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí