Přidat na Seznam.cz



Stezku z Hradce do Vysoké už staví. Bude na ní ambiciózní most

19. července 2018 22:41. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ, VYSOKÁ NAD LABEM – Cyklostezka z Hradce do Vysoké už hezky roste. Stavbaři upravují povrch podél Labe, zarovnávají cesty a připravují podklad pro položení asfaltu. Začátek této etapy stezky povede z Třebše kolem Labe, kde se přes slepé rameno překlene lehký kovový most, konec bude u sportovního areálu ve Vysoké.

Spojení Hradce a Pardubic, pohodlně na kole, se tak začíná plnit. Čtyřproudová silnice stojí už dlouho, dvoukolejka je v přípravě, zbývá tak další typ dopravy a tím je kolo.

Stezka bude asfaltová s šířkou 3 metry plus půl metru zpevněné krajnice na každé straně, pro případné vyhýbání cyklistů. Stezka bude v budoucnu dále pokračovat přes most do Opatovic nad Labem, za elektrárnou přejde Labe do Dřítče a pak dále přes Němčice kolem Kunětické Hory do Pardubic.

Nové přemostění přes slepé rameno Labe zvané Jesípek v oblasti Hradubické bude tahákem cyklostezky. Rameno bude překlenuto lehkou kovovou lávkou bez středového pilíře s lany, které se budou vypínat z konstrukce nad lávkou.

Úsek od obce Ráby, která leží pod Kunětickou horou do Pardubic je již hotový, stejně tak jako úsek od hradeckého soutoku do Třebše.

Bezpečné propojení pro chodce a cyklisty Hradce Králové s Vysokou nad Labem, by mělo být hotové ještě do konce tohoto roku.

Celkové náklady na tuto investici jsou 31,5 milionu korun, dotace z IROP je 27 milionů, zbytek tvoří příspěvky města Hradce Králové a Královéhradeckého kraje.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí