Přidat na Seznam.cz



Vedro vystřídají tropy. V Hradci bude až 36 stupňů

29. července 2018 20:53. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Na Stříbrném rybníku je písčitá pláž jako u moře / Foto: Stříbrný rybník

HRADEC KRÁLOVÉ – Letní počasí s minimem srážek, které panuje na východě Čech pomalu už od dubna, se v polovině léta přiblížilo ke svému vrcholu. Na úterý a středu hlásí meteorologové až 36 stupňů Celsia ve stínu. Už víkend nabídl bezmála 33 stupňů, reagovalo na to i koupaliště Flošna, které prodloužilo provozní dobu od pátku do neděle až do 23:30 hodin.

Další noční koupání je naplánováno na středu 1. srpna od 21 hodin.

Nával díky horku zažívají rybníky, kempy i písníky okolo Hradce. Kdyby byl na koupališti Flošna ještě jeden velký bazén navíc, nic by se nestalo, poptávka na koupání je vysoká. I dodržování pitného režimu je potřeba, proto bistra a občerstvení mají žně. Výstav je o více jak polovinu vyšší než v běžných dnech.

“Současná vlna veder začne na začátku nového týdne zesilovat. Bude k nám totiž proudit ještě teplejší vzduch z jihu Evropy. Zatímco v uplynulých dnech se teploty pohybovaly většinou mezi 28 °C až 32 °C, v týdnu v maximech zamíří až na 36 °C. Bude tak v průměru o další 4 °C tepleji,” uvedli meteorologové.

Řada Hradečanů horké dny tráví u vody nebo u oblíbeného typu relaxu a tím je chata. V okolí města je řada chatových oblastí, mnohdy i vyhlášených jako OVS, Parlament, Dubina, Hradečan, Červený Dvůr, Květen apod. Zde je mezi zelení přeci jen o něco příjemnější podnebí než v rozpáleném Hradci.

“V pondělí se denní maxima budou pohybovat mezi 30 °C až 34 °C. Největší vedra se vyskytnou v úterý a ve středu, kdy naměříme většinou 32 °C až 36 ° C, v Polabí a na jihu Moravy nelze vyloučit ani přesažení 37 °C,” dodali meteorologové.

Doplněno: Nejtepleji bylo v Hradci zatím ve čtvrtek 2. srpna 2018, kdy na měřící stanici ve Svobodných Dvorech byla naměřena teplota 36,0 °C.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí