Přidat na Seznam.cz



Černigov by se měl zbourat do konce června 2019

13. srpna 2018 8:10. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Hradecký magistrát v předchozích dnech vydal rozhodnutí o odstranění stavby budovy hotelu na Riegrově náměstí, byť zatím nenabylo účinnosti. Černigov byl otevřen v roce 1975, o jeho architektonickou podobu se postaral architekt Jan Zídka. Stavba by měla být odstraněna nejpozději do konce června 2019. Hotelu tak v tuto chvíli nezbývá už ani rok.

„Stavba bude odstraněna do 30. 6. 2019. Odstranění stavby bude oznámeno bezprostředně po jejím dokončení stavebnímu úřadu. Staveništní doprava nebude probíhat v době dopravních špiček, tj. v časech od 6 do 8 hod. a od 15 do 17 hod. Před započetím s bouracími pracemi musí být příslušná stavba zcela vyklizena a odpojena z inženýrských sítí,“ píše se v bodech k rozhodnutí o odstranění stavby.

Bourací práce mají trvat přibližně tři měsíce a hotel se bude rozebírat postupně. Pokud tedy má být do konce června stavba odstraněna, mělo by se začít pracovat v zimě či na přelomu jara.

Nahradit má stávající objekt nový komplex Rieger Plaza, který ale bude o něco nižší než současný hotel. Nebude to solitérní stavba, ale svým způsobem typ vnitroblokové zástavby s více budovami.

V novém projektu půjde o hotelovou část se 162 pokoji ve čtyřhvězdičkovém hotelu Clarion, kongresový sál pojme až 700 osob, administrativní části budou s rozměry přes 12 tisíc metrů čtverečních a obchody s plochou pod 2 tisíce metry čtverečních v parteru ulice. Pro podzemní parkování zde bude postaveno na 241 parkovacích míst.

Hotel Černigov, chvíli také Amber, byl pojmenován podle ukrajinského města Černihiv, i když původně měl nést název Regina, vyrostl na místě několika tehdejších domů v letech 1968-1975 a s výškou 55 metrů se zařadil mezi nejvyšší dominanty města.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU