Přidat na Seznam.cz



Stavba mostu v Hradci v plném proudu. Otevře za 3 měsíce

27. srpna 2018 17:55. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Svinarský most zkraje srpna

HRADEC KRÁLOVÉ – Výstavba nového přemostění přes Orlici ve Svinarech nabírá na obrátkách. Pod stavebníky se začínají rýsovat oblouky mostu a je vidět, že i základy jsou pořádně hutné – tuny betonu pro ukotvení mostu do svahu jsou zkrátka potřeba. Nový most bude mít dvoupruhové uspořádání, otevřít by se měl částečně v závěru listopadu tohoto roku.

Pro auta byl most uzavřený od ledna 2017, pak už na něj mohli jen pěší a cyklisté. V průběhu června byl starý most rozebrán, lávka byla posunuta do nové polohy, aby vznikl prostor pro výstavbu. Lávka bude po dokončení mostu také rozebrána, protože na novém mostu bude i chodník pro pěší a cyklisty.

Stavbaři na novém mostu pracují ve velkém tempu, termíny dokončení se totiž rychle přibližují, práce tak probíhají 7 dní v týdnu, i v neděli zde probíhají stavební práce.

Nový most dostanou obyvatelé Svinar, Malšovy Lhoty a dalšího širšího okolí jako takový předčasný vánoční dárek, v rámci režimu předčasného užívání stavby by se měl otevřít na přelomu listopadu a prosince. Dokončí se úplně zkraje roku 2019.

Do normálního okružního režimu se vrátí i linky MHD čísel 11 a 17.

Otevřením mostu by měl v příštím roce vzniknout prostor pro opravu průtahu Malšovou Lhotou, která se díky tomu o rok opozdila. Silnice je tady ve velmi špatném stavu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU